G4Media.ro

60 de resorturi de schi și snowboard din țară fac petiție pentru…

Foto: Pixabay.com

60 de resorturi de schi și snowboard din țară fac petiție pentru introducerii vacanței de iarnă în viitorul an școlar / ”Activitățile în aer liber iarna ajută la creșterea imunității copiilor”

60 de resorturi de schi și snowboard din țară, membre ale Asociației Transportatorilor pe Cablu din România, au lansat luni o petiție, prin care solicită reintroducerea vacanțe de iarnă în calendarul școlar.

”Solicităm Ministerului Educației și Cercetării ca în programa școlară 2022-2023 să reintroducă o vacanță de 2 săptămâni, împărțită pe regiuni, în perioada 1 februarie -15 martie”, se anunță în petiție.

”Toate țările cu munți din Europa (Germania, Austria, Italia, Polonia, Slovacia, Elveția, Franța, Cehia șamd ) au vacanțe de iarnă, în februarie de 2 săptămâni”, se precizează în petiție, printre motivele pentru care ar trebui să existe vacanță de iarnă. ”Sistemul educațional din România a fost implementat în ultimii 32 de ani în așa fel încât copii să beneficieze de o vacanță de iarnă. Excepție de la această regulă o fac doar 2 ani școlari 2019-2020 respectiv 2021-2022”, se mai arată în document.

Printre consecințele lipsei vacanței copiilor din februarie sunt: aglomerații pe drumurile, care duc în stațiunile montane, cozi la instalațiile de transport pe cablu la sfârșit de săptămâna, prețuri mari la transportul pe cablu și la cazări, la sfârșit de săptămână, temporizarea sau stoparea a noi investiții private în turismul montan, precum și dispariția unei profesii (monitorii de schi ), care nu vor putea avea o activitate coerentă din 10-16 zile / an).

Foto: Pixabay.com

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Adica s au luptat atata sa scada imunitate si boborul sa fie vulnerabil si voi…….😂😂😂!!!
  Seruri, seruri, asta i viitorul progresismului globalist!!!

 2. Dar creste și imunitatea (💸💸💸) deținătorilor de pârtii, deci win-win! 😂

  • Serios, deci mai bine sa o creasca pe alora din big pharma si spitale, asa i???
   Mai sunteti multi!!! Fantomas.

 3. v-ati manjit de straineza la gura degeaba

 4. Resorturi!? Adica un fel de arcuri? 😄 😀😀

 5. Ce rahat mănâncă domnii de la resorturi. Fii-miu in Italia are exact 3 zile in februarie vacanță, și vb de nordul Italiei. De unde două săptămâni..

 6. Haha. Ii fhute pe ei grija imunitatii copiilor.