G4Media.ro

Antony Blinken anunță un ”răspuns serios” al NATO în cazul unei agresiuni…

Surse: Strana.ua/ Korrespondent/ Tass.ru/ Rador

Antony Blinken anunță un ”răspuns serios” al NATO în cazul unei agresiuni a Rusiei asupra Ucrainei

Orice nouă agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei va antrena un răspuns ”serios”, avertizează marţi, la Riga, şeful diplomaţiei americane Antony Blinken, în marja unei reuniuni ministeriale a NATO, relatează AFP.

”Orice escaladare a Rusiei va fi foarte îngrijorătoare pentru Staele Unite, dar şi pentru Letonia, iar orice nouă agresiune va provoca consecinţe serioase”, a declarat el într-o conferinţă de presă comună cu omologul său leton Edgars Rinkevics.

Secretarul de Stat nu a vrut să spună mai mult despre natura unei eventuale riposte, precizând că vrea mai întâi să se ”consulte” cu aliaţii Statelor Unite în NATO, marţi şi miercuri, în capitala letonă.

”Suntem foarte îngrijoraţi cu privire la mişcările de trupe pe care le vedem” ale Rusiei la frontiera cu Ucraina, reiterează el.

”Am văzut strategia rusă în mai multe rânduri”, care constă în ”crearea piesă cu piesă” a unor ”provocări”, pentru a justifica acţiuniale Moscovei, acuză Blinken.

Antony Blinken a avertizat din nou că Washingtonul lucrează în coordonare cu Uniunea Europeană (UE) la noi sanţciuni vizând Belarusul, acuzat de o folosire ”cinică” a migranţilor drept ”arme” cu scopul destabilizării vecinilor săi europeni.

sursa: News.ro, Surse: Strana.ua/ Korrespondent/ Tass.ru/ Rador

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Da, cum sa nu, cum au făcut si când Ucraina a pierdut Crimea.

    • dar reprezentatul asta al iperiului amerloc se parere are despre OCUPAREA KOSOVO care sa facut prin bombardarea Serbiei?

  2. Va trimite Putin doua boabe Zirkon la Uașingtăm și va liniștește.
    Pe de alta parte singurii care vreți război sunteți voi, gunoaiele americane, dar sunteți prea lași sa luptați. Ati vrea sa lupte alții in locul vostru, “Ucraina”, România, Georgia, țările baltice. Ce-ati mai pune mâna pe resursele Rusiei, șacalilor…

  3. Vorbe goale. Nu vor face nimic. Dupa dezastrul din Afganistan, cine se mai sperie de avertismentele celei mai incompetente administratii americane din ultima suta de ani? Toate bune!

  4. Declarațiile astea ale lui Blinken trebuie înțelese ca parada unui fanfaron care știe și e perfect sigur că Rusia nu va ataca Ucraina, dar o dă în așa fel încât majoritatea publicului occidental, spălat pe creier de decenii de propaganda neoliberală, își poate închipui că Rusia nu invadează Ucraina tocmai datorită acestor declarații agresive și a măcăitului obișnuit NATO.
    Occidentul contemporan este Propagandă.

  5. Estul Ucrainiei este sub „tutela” Fed.Ruse !