G4Media.ro

4,5 milioane de euro alocați pentru sport de Primăria Cluj / Cu…

sursa foto: Inquam Photos / Flaviu Buboi

4,5 milioane de euro alocați pentru sport de Primăria Cluj / Cu 25% mai mult decât anul trecut / Echipa de fotbal Universitatea Cluj a primit peste 12,2 milioane de lei, cea mai mare sumă

4,5 milioane de euro, fonduri nerambursabile, au fost alocați, marți, pentru 37 de asociații și structuri care activează în domeniul sportului în Cluj-Napoca, anunță Cluj24.

Suma din acest an, 21.875.000 de ei, care reprezintă aproximativ 4,5 milioane de euro, este cea mai mare de până acum pentru susținerea activităților sportive.

„Investițiile în sport sunt prioritare pentru Primăria Cluj-Napoca, iar clujenii au creat de-a lungul timpului o comunitate care iubește și respectă sportul. (…) Dacă în 2012, alocările pentru sport au fost în valoare de 600.000 de euro, suma a crescut de 7 ori în 2024, la 4,5 milioane de euro”, a transmis Emil Boc.

Clubul de Fotbal Universitatea Cluj a primit peste 12,2 milioane de lei, cea mai mare sumă, iar Asociația Club Sportiv U-BT a primit 2,6 milioane de lei.

De asemenea, Clubul Sportiv Universitatea a primit 3,5 milioane de lei, Clubul Sportiv CFR Cluj a primit 110.000 de lei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Din păcate domnul primar distorsionează foarte mult adevărul. Da, locuitorii din Cluj – Napoca, vor să facă sport și iubesc sportul. Însă, nu este treaba Primăriei să susțină din bani publici echipe de fotbal care joacă mediocru (a se vedea locul în clasament) și să susțină salarii care sunt mult peste media existentă în oraș. Și ar fi de dorit să susținem sportul la nivelul tuturor echipelor existente în oraș și nu după preferința Primarului în funcție. Cu aceste sume ar putea fi susținute într-un mod mult mai consistent sportul de masă și echipele de tineret. Echipa de fotbal Universitatea Cluj trebui susținut de suporteri sau de sponsori care doresc. Primăria nu are de ce să fie patron de echipă de fotbal profesionistă.
    Domnu Primar dacă susține echipa poate să facă cu banii proprii și nu din bani publici.