G4Media.ro

40 de cai, legaţi şi nehrăniţi, pe marginea lacului Zarguzon din Techirghiol…

40 de cai, legaţi şi nehrăniţi, pe marginea lacului Zarguzon din Techirghiol / DSVSA Constanţa face verificări

Reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa fac verificări în cazul imaginilor postate pe Facebook care arată 40 de cai care sunt legaţi şi par maltraţi, bătuţi şi slab hrăniţi, aceştia aflându-se pe marginea lacului Zarguzon din Techirghiol, transmite News.ro.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, Irina Topoleanu, a declarat pentru News.ro că reprezentanţii instituţiei vor lua măsurile care se impun în acest caz şi vor prelua caii aflaţi în zona respectivă.

“Ne-am autosesizat despre această situaţia de pe reţeaua de socializare. Colegii împreună cu Poliţie sunt în drum spre acel loc, vor merge acolo, vor încerca să identifice proprietarul animalelor şi vor lua măsurile care se impun. De asemenea, se încearcă găsirea proprietarului şi aplicarea sancţiunilor care se cuvin, iar ulterior preluarea animalelor de acolo şi asigurarea hranei pentru a fi în siguranţă”, a afirmat Irina Topoleanu.

Aceasta a explicat că în zonă nu sunt ferme şi, deocamdată, nu se cunoaşte de unde sunt caii.

Topoleanu a menţionat că proprietarul sau proprietarii ar putea fi sancţionaţi pentru abandonarea animalelor pe domeniul public şi pentru lipsa îngrijirii acestora.

Imagini cu 40 de cai care sunt legaţi şi par maltrataţi, bătuţi şi slab hrăniţi au fost postate pe Facebook şi se cere intervenţia DSVSA Constanţa pentru salvarea lor. Imaginile au fost suprinse în Teghirghiol, pe marginea lacului Zarguzon.

Înregistrarea video poate fi urmărită aici. Atenție, imagini dramatice. 

”Se trage un semnal de alarmă despre starea incredibilă a 40 de cai, din Techirghiol, aflaţi pe marginea lacului Zarguzon. Este evident că niciun ONG din România nu poate prelua 40 de cai! Este clar o problemă pe care trebuie să o gestioneze şi să o rezolve statul român. Haideţi, vă rog, să facem sesizări către DSVSA Constanţa”, este mesajul postat pe pagina Asociaţiei Kola Kariola, alături de imaginile cu caii.

Asociaţia precizează că clipul video a fost preluat de pe pagina oficială a rapper-ului Puya şi acesta făcând un apel pentru salvarea cailor.

Știrea integrală pe News.ro.

Sursa foto: Captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Probabil că sunt proprietatea unui samsar de carne, de prin zonă. Nu- s aduşi cu Ozn-ul noaptea acolo. Dacă sunt legaţi, înseamna că cineva vrea să-i ţină aproape. Trebuie găsit samsarul…

  2. Cine și ce să găsească? Bugetarii burtoși de la DSV!? Să fim serioși, ce naiba.

  3. Cei care chinuie animale prin asemenea cruzimi ar trebui să primească de la 5 ani în sus cu executare. Acum pe bune, cine face așa ceva e clar deranjat rău de tot la creier.

  4. Balta Zarguzon nu este corect localizata.

  5. E greu sa lasi niste animale sa se ocupe de animale.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.