G4Media.ro

37 de artiști din Timişoara, Berlin, Bucureşti, Cluj, Arad sau Hunedoara primesc…

sursa foto: Pexels

37 de artiști din Timişoara, Berlin, Bucureşti, Cluj, Arad sau Hunedoara primesc burse de la Primăria Timișoara, Capitala Culturală Europeană în 2023

Primarul Dominic Fritz a oferit în premieră, la nivel naţional, burse de creaţie din bugetul local pentru artiştii care sunt susţinut de o organizaţie, pentru a-i sprijini în procesul de creaţie în contextul în care Timişoara urmează să preia anul viitor titlul de Capitală Europeană a Culturii, transmite News.ro.

Astfel, 37 de artişti din Timişoara, Berlin, Bucureşti, Cluj, Arad sau Hunedoara sunt beneficiarii acestor burse din bugetul local al Municipiului Timişoara, prin Centrul de Proiecte Timişoara, arată comunicatul de presă al USR.

Lansată pe 1 noiembrie, sesiunea de finanţate a primit 241 de aplicaţii. Juriul, format din experţi independenţi şi membri ai echipei curatoriale Timişoara 2023, a ales proiecte multidisciplinare, ce aduc împreună arta sonoră şi teatrul, literatura şi arta digitală, artele vizuale şi dansul.

„Interesul mare de care s-a bucurat primul apel ne încurajează că suntem pe drumul cel bun şi vom continua cu noi apeluri. Deschidem oraşul către artişti, dar şi creaţia lor către oraş, pentru că bursierii vor organiza evenimente deschise publicului, unde îşi vor prezenta creaţiile”, a declarat primarul Timişoarei Dominic Fritz, conform sursei citate.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...