G4Media.ro

Dragoş Benea, liderul PSD Bacău: Dreapta a întors, cu cinism, spatele Moldovei/…

Sursa Foto: Facebook/ Dragos Benea

Dragoş Benea, liderul PSD Bacău: Dreapta a întors, cu cinism, spatele Moldovei/ În guvernul USR/PLUS – PNL niciun ministru nu e din Moldova

Preşedintele filialei PSD Bacău, eurodeputatul Dragoş Benea, susţine că actuala coaliţie guvernamentală a întors spatele Moldovei iar una dintre dovezi este faptul că nu a desemnat niciun ministru din această regiune a ţării în actualul Executiv.

„România nu ştie când va avea buget şi cât de subţire va fi acesta; groparul de la finanţe, ajuns premier, se miră de cheltuielile cu aparatul bugetar şi, ce să vezi, „reformarea” acestuia vine cu politizarea prefecturilor, dublarea numărului de subprefecţi şi îngroşarea schemei de personal din prefecturi (prin înfiinţarea de noi funcţii). Ştim că dreapta a întors, cu cinism, spatele Moldovei, indiferentă la aşteptările acestei regiuni: dovada cea mai bună este că în guvernul USR/PLUS – PNL niciun ministru nu e din Moldova”, a scris pe Facebook Dragoş Benea.

Vicepreşedintele regional al PSD a adăugat că aşteaptă ca liderii locali ai PNL şi USR-PLUS să promoveze în funcţii de secretari de stat persoane care vor avea un cuvânt de spus la ministerele Fondurilor Europene, Transporturi, Dezvoltare Regională sau Sănătate.

„Că vă place sau nu, în urma guvernării PSD în Bacău au rămas proiecte concrete: o şosea de centură, un aeroport modern şi peste 200 de obiective de investiţii prin PNDL. Sperăm ca politicienii mai sus indicaţi să reuşească să propulseze la Bucureşti „specialiştii” băcăuani din USR/PLUS şi PNL care să facă pentru dezvoltarea Bacăului cel puţin cât a făcut PSD în guvernarea 2017 – 2019″, a precizat preşedintele PSD Bacău.

Dragoş Benea a explicat că oportunităţi de dezvoltare există prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă sau prin cadrul bugetar multianual al UE 2021-2027. (Sursa: Agerpres)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

29 comentarii

  1. Eu cred ca guvernul e plin de moldoveni.

  2. ce sa zic, ca asa se judeca. voi nu ati facut nimic cu autostrada catre moldova, dar tipati la ceilalti. cinici sunteti voi. si hoti.

  3. Pai uitati-va cum arata orasele in Moldova si cum arata in Ardeal. Care gospodari ati vrea sa va conduca?

    • Pai depinde de orase gpogule. In Ardeal arata mai bine pentru ca situatia economica e mult mai buna, iar asta se datoreaza Ungariei care are autostrazi si a permis deschiderea multor fabrici in Ardeal. Ca daca ungurii faceau autostrazi ca noi, acu era si Ardealul la fel ca Moldova si vota 70% cu PSD. Iar daca e sa comparam Iasi-ul, care are bani, cu orasele din Ardeal, nu il vad cu nimic mai prejos decat Cluj sau Timisoara.

      Si daca e sa ma iau dupa logica ta, atunci Bucurestiul, care nu e in stare nici macar sa-si mentina serviciile de termoficare la un nivel cat de cat functional, ar trebui sa nu aiba nici un ministru. Asha ca mai lasa mandria asta ardeleneasca deoparte, ca situatia economica din Ardeal se datoreaza exclusiv ungariei.

    • Prin asta demonstrezi ca nu circuli prin tara, vorbești în necunostinta de cauza, ministrul nu trebuie sa fie doar gospodar, asa ca ungeți o felie cu fainoșag si meditează!

    • nu sunt de acord ca situatia ardealului se datoreaza ungariei. tine si de ce educatie primesc acasa. si aici primesc educatie mult mai sanatoasa. nu veni sa imi spui ca aia care nu pleaca din tara beneficiaza de pe urma ungurilor. asta e o iluzie.

    • Ce criterii de evaluare ai folosit de ai ajuns la concluzia asta? În urma carui experiment științific?…noaptea minții

    • Deci inteleg ca Iasi-ul pesedist nu e cu nimic mai prejos decat Clujul lui Boc.
      Toti moldovenii care se muta constant in Cluj probabil ca n-au gasit Iasi-ul.

      Si evident ca dupa logica asta e plin si de ardeleni care se duc sa isi gaseasca bunastarea si salariile de Europa prin Iasi. Numai ‘mno binie’ si ‘las ca-i fain aici’ se aude la fiecare colt al Iasiului.

      Nu ca ar fi Boc vreun super primar si nici Cluj vreun super oras, la nivel european. Dar la standardele pesedeului din sudul si estul tarii…

  4. demagogule, prea puțin contează câți miniștri dintr-o regiune sunt într-un guvern sau altul, important este ca respectivul guvern să facă tot ce-i stă în putință să dezvolte respectiva regiune. Că doar dacă are o regiune 5 miniștri într-un guvern nu înseamnă că nivelul de trai dinacea regiune crește, crește îndestularea pentru respectivii miniștri, pentru clientela de partid și rubedeniile acestora. Lasă vrăjeala, pui de pesedache hoț!

    • Nu chiar??? Ai chiulit la cultura civica, principiul reprezentativitatii ce îți spune? Pastrand aceeași identitate de ratiune ce ar fi dacă toți reprezentanții instituțiilor UE ar fi nemti, ca sunt mai buni nu?

    • Corect,nu încerca sa-i convingi.Cel mai greu este să convingi un prost că așa l-a făcut mama lui.Mai bine le spui că sunt deștepți și ei care sunt proști te cred .Dacă le spui că sunt proști ,ei care sunt proști nu te cred și vor încerca să te jignească.Niciodata ,,drogatii”politici nu au logică .

    • @Corect,pe acelasi principiu al reprezentativitatii, nu mai bine va vedeti lungul nasului, continauati sa beti spirt pana va pisati pe voi si mergeti la F*T*T de babe? ..
      avem suficienti dintr.ai vostri mai departe de jungla(moldova) de unde n-ar fi trebuit sa fiti lasati vreodata sa fugiti.. mai bine mergi tati inapoi la rand la ajutorul social, ca aia si PSD.ul va caracterizeaza.

    • Degeaba încarci nickname-ul cu un mesaj foarte relevant, dacă prin exprimare demonstrezi contrariul. Analfabetismul functional nu se limitează doar la a nu înțelege ceea ce citești, mai grav este sa citești, sa ai impresia ca înțelegi și sa demonstrezi în practica contrariul!

  5. au VAZUT tip de 30 ani doar ROȘU

  6. Pai si la voi cum a fost? Decat Tudorel Toader sai Andrusca, mai bine lipsa. A fost anul trecut Costica Alexe la mediu, si principalul beneficiu al Iasi-ului a fost ca s-au mai taiat ilegal cateva paduri.

    Asha ca, mai bine cu ala de la „Moldova vrea autostrada” secretar de stat la transporturi, poate vedem si noi un buldozer scurmand ceva pamant la A8 pana in 2024

  7. Și dacă pesedeul a avut miniștri din zonă, ce au făcut că Moldova este cea mai săracă regiune din țară?
    Răspuns : AU FURAT PENTRU EI, IAR PENTRU OAMENI NIMIC !

  8. Benea este interesat doar de Bacau (e din teapa lui Sechelariu, Hrebenciuc). La el Moldova inseamna Bacau.

  9. Are dreptate si răzeșul ăsta. Un ministru ca so(lo)monul de Vaslui ar fi moțul guvernului asta amestecat. Ala si la 500 de ani dupa Marele Stefan luptă pentru moldoveni, au simtit-o pe pielea lor ienicerii din șaormăriile bucurestene.

  10. Exact lipsa unui ministru moldovean influențează cu ceva lipsa investițiilor? De 32 de ani de asta nu au fost investiții? Câte spitale si autostrăzi a construit PSD? Poate ați uitat că guvernele lui Dragnea nici nu voiau să audă de fonduri europene gratis….voiați numai parteneriate public-privat ca să puteți aranja contractele si să furați bani de acolo, voiați șmenul… Acum vă luați de nădragi și incepeți să plângeți ca niște copii plângăcioși. In loc să faceți asta, ar trebui să promovați oameni cinstiți, nu toti afaceristii care vor să vină la furat și aranjat. Asta a promovat PSD-ul in cei 32 de ani. Așa că ciocul mic și pasul piticului.

  11. Stimabilul moldovean Tudorel Toader a dezonorat Romania prin linsajul ordinar asupra sefei DNA si condamnarea statului de CEDO cat 1000 de spurcati ai dreptei.

    • Emile,CEDO a condamnat inexistența căii de atac adică legislația nu demersul legal al lui Tudorel Toader un mare profesor de drept care a umilit CUCUVEAUA. Vezi că nici CEDO nu mai este ce a fost după ce s-a aflat că 22 de judecători CEDO au fost școliți de fundațiile Soroș, unii au fost chiar incompatibili când au judecat cazuri în care erau implicate fundații Soroș

    • mare profesor de drept? adica mizeria aia care a citit la demitere consideri o mare realizare a unui mare profesor de drept? ca si-a „angajat” fiul la universitate, e un mare profesor?
      ii dai cu cucuvele si soros, vezi ca ti se instaleaza acusica antena 5g

  12. Bai europarlamentar pe hârtie!
    La ce răgălii ați (re)pus pe liste, ce sa alegi?
    Voi acolo, in fieful vostru roșu va alegeți între voi, da’ la nivel național nu mai e așa de simplu!

    PS: la Bacău cel puțin roșu=galben, de aia voia benica macar un cumătru din PNL prin vreun minister, ceva…

  13. LOL, asta după ce pizideaua a stat 30 de ani cu curul pe Moldova. Lasă că Moldova îl are pe liderul stalinist Buzatu de la Vaslui, pe care o să îl îmbălsămeze lângă Lenin.

  14. Pentru mine este surprinzator este faptul ca lumea il asculta pe asta . Benea nu a facut nimic pentru bacau dar absolut nimic . l a executat politic pe fostul primar de bacau .

  15. TUDOREL TOADER??? O rusine pt Universitatea din Iasi de alt fel atat de apreciata! Nu i s-au dezlipit buzele de pe posteriorul lui Drac-nea ani de zile!! A fost de acord cu toate atacurile marsave la legile Romaniei. Mare profesor cu doctorate in Republica Moldova (nu la Chisinau, undeva…). Si ati uitat ce i-a facut Dnei Kovesi, la indicatiile tov. Drac-nea?

  16. Un lup, care-și zice „corect” deși nu e corect, ne reamintește principiul reprezentativității.
    Păi neicușorule, câți miniștri de la PNL au fost în guvernele PSD? Nu trebuia să fie măcar 2-3, pentru a respecta principiul reprezentativității?
    Acu’ s-a trezit PSD că, în afară de criteriul sexului, trebuie pus și criteriul geografic. Din panoplia comunistă urmează să se scoată la vedere criterii de selecție precum vârsta, statutul social (muncitori, țărani, ingineri, medici, etc.), originea socială (copii de moșieri, copii de …), naționalitatea, și cred că nu le-am scris pe toate.

  17. Ipocritule! Psd-ul a întors ,,cucuruzul” 30 de ani Moldovei.