G4Media.ro

2M News: Singura fabrică românească de ciocolată, Galactic din Baia Mare, și-a…

Sursa foto: Pixabay

2M News: Singura fabrică românească de ciocolată, Galactic din Baia Mare, și-a cerut insolvența / ”Retailerii au refuzat orice majorare de preț, deși costurile de producție s-au majorat semnificativ” / În perioada de vârf, fabrica producea 2.000 de tone de ciocolată pe an

Singura fabrică românescă de ciocolată, Galactic, care produce de 25 de ani, și-a cerut insolvența, prin firma care o administrează, Food Land Galactic, anunță 2M News.

Administratorul Liviu Fagi a declarat că decizia de a înainta cererea de punere a firmei sub protecție a fost generată tocmai în speranța că se va reuși salvarea acesteia și de a proteja fabrica de dispariție.

“Anul trecut a fost dramatic. O parte a anului nu am avut acces la materii prime, pentru că nu se puteau importa, apoi am primit o lovitură semnificativă din partea marilor retaileri – noi desfacem produsele la toți marii retaileri din țară – care au refuzat orice majorare de preț, deși costurile de producție s-au majorat semnificativ, de la zahăr, ulei vegetal, la combustibili, utilități ș.a.m.d.”, susține administratorul pentru 2M News.

Galactic este singura fabrică de ciocolată cu acționariat românesc – în țară mai există o singură fabrică de ciocolată, Kandia Dulce de la Brașov, achiziționată în 2013 de Grupul Julius Meinl Group și controlată prin grupul KEX Confectionary, scrie 2M News.

La un moment dat, firma avea în portofoliu peste 80 de sortimente (printre care Galactic – distinsă cu medalia “Marca de Aur” la Salonul Național al Dulciurilor patronat de Uniunea Generală a Industriașilor din România -, Spria – cu o rețetă care include ingrediente locale: nucă, mac, miere, alune de pădure -, Real Chocolate, CORA, Profi, Aro, Nr. 1, Sonata, Americana, pralinele Silvoriu), care se regăseau pe rafturile magazinelor din țară.

În perioada de vârf, fabrica din Maramureș producea 2.000 de tone de ciocolată pe an.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Unde se vindea ciocolata aia? E prima data ca aud de ea. Galactic, Spria? Nici macar pe rafturi la magazine nu imi aduc aminte sa le fi vazut.

  2. Bună fabrică, acum aud prima dată de ea!

  3. Pentru Redactie: Kandia are fabrica in Bucuresti, fostul Excelent. Deasemenea in Pantelimon mai exista si Heidi.