G4Media.ro

295 de copii au fost părăsiţi în maternităţi şi spitale în 2023,…

Sursa foto: Unsplash / Jill Sauve

295 de copii au fost părăsiţi în maternităţi şi spitale în 2023, în scădere față de 2022

295 de copii au fost părăsiţi în maternităţi şi spitale în 2023, cu 89 mai puţini faţă de anul anterior, conform datelor publicate pe site-ul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA), transmite Agerpres.

Dintre aceştia, 223 de copii au fost părăsiţi în maternităţi, 66 în secţiile de pediatrie, iar şase au fost lăsaţi în altă secţie de spital.

Pe de altă parte, anul trecut au fost externaţi 285 de copii părăsiţi în unităţi sanitare. Dintre aceştia, 58 s-au reîntors la familiile lor, unul a ajuns la familie extinsă, 20 au fost plasaţi la familii/persoane şi 192 la asistenţi maternali.

Totodată, un copil a fost trimis la un serviciu de tip rezidenţial, cinci au fost plasaţi în centre de primire în regim de urgenţă, iar opt copii se regăsesc în alte situaţii, conform datelor ANPDCA.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. ❤️

  2. Ok au fost părăsiți mai puțini, dar s-au născut mai puțini sau la fel de mulți?
    Statistica incompletă sau fără context înseamnă fix un titlu senzațional și atât… jurnalism

  3. Conform teoriei probabilităților și statisticii matematice,ai dreptate,analiză incompletă;atâta timp cât va exista PSD,acest experiment se va repeta,fie va creste puțin,fie va scădea nesemnificativ.