G4Media.ro

Vlad Mixich: Să ne pregătim pentru acea realitate în care sistemul nostru…

sursa: aradon.ro

Vlad Mixich: Să ne pregătim pentru acea realitate în care sistemul nostru medical va fi acoperit de un tsunami / Autoritățile trebuie să raționalizeze materialele medicale

Vlad Mixich, expert numit de Parlamentul European în conducerea Agenției Europene pentru Securitate și Sănătate în Muncă, avertizează că ar trebui să ne pregătim pentru acea realitate în care sistemul nostru medical va fi acoperit de un tsunami și că, de aceea, este foarte important ca autoritățile române să înceapă să raționalizeze materialele medicale pentru a le direcționa în special către medicii și asistentele medicale din prima linie.

„Un tsunami medical – asta simte orice sistem sanitar când e lovit de epidemia de coronavirus => un număr mare de pacienți care inundă extrem de rapid spitalele și acoperă medicii și asistentele medicale. Ar trebui să ne pregătim pentru acea realitate în care sistemul nostru medical va fi acoperit de acest tsunami. Țări mult mai bogate și mai bine organizate decât noi sunt deja în situație de criză de materiale medicale, de la teste și măști, la combinezoane și ventilatoare: SUA, Italia, Marea Britanie, Coreea de Sud, ca să enumăr doar câteva… Și România, deși noi suntem încă la începutul epidemiei”, scrie Vlad Mixich pe pagina sa de Facebook.

El precizează că criza imposibil de rezolvat va fi cea a personalului medical suficient de bine pregătit pentru a avea grijă de toate cazurile serioase/critice.

„Tocmai de aceea e foarte important ca autoritățile române să înceapă să raționalizeze materialele medicale pentru a le direcționa în special către medicii și asistentele medicale din prima linie. Ei, în primul rând ei, trebuie protejați! Vi se pare nedrept? Ei bine, nu e! Ei sunt cei mai expuși acestui virus și fără ei nu vom putea ieși la lumină. Există deja publicate principiile etice clare în funcție de care să se facă acest tip de raționalizare. Politicienii nu vă vor vorbi despre asta pentru că e foarte nepopular. Dar asta nu înseamnă că nu e nevoie”, susține Mixich.

Vlad Mixich subliniază că ne așteaptă săptămâni foarte grele și va fi nevoie de decizii imposibile. „Dar ele vor trebui luate. Să ne pregătim pentru ele. Există un singur scenariu în care lucrurile de mai sus nu se vor întâmpla sau amploarea lor nu va fi considerabilă: scenariul în care stăm acasă! Cât mai mulți! Cât mai repede!”, încheie el.

Citește și

România are în acest moment 1.361 de ventilatoare mecanice, echipamente esențiale în tratamentul bolnavilor infectați cu coronavirus. În toată țara sunt 8.612 teste pentru coronavirus

Sursa foto: aradon.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Sa stai tu ba acasa, fara curent apa sau gaze. Ca distribuitorii le opresc cand vrea scula lor si nu le face nimeni nimic. Fara medicamente, fara asistenta medicala, ca avem 300 de cazuri de coronavirus si am inchis toate spitalele. In frig, ca vecinu are o teava sparta si a oprit toata coloana. Fara bani, fara serviciu, plin de draci si futut in toate gaurile de toate guvernele in ultimii 30j de ani. Da cu toate darile la zi, ca toti prostii din tara asta. Ai dracu mari sfatuitori ai natiei. Sa ziceti mersi daca nu va ia lumea-n furci in cateva saptamani de bataie d-asta de joc, cu toate armatele si jandarmeriile voastre.

  2. Primul care pune punctul pe al doilea I al problemei (primul este acela al lipsei acute de materiale medicale (teste, masti, combinezoane, manusi, izolete, dezinfectanti, ventilatoare etc, respectiv, „putinatatea personalului medical suficient de bine pregatit pt a putea avea grija de toate cazurile serioase/critice.”
    Este primul care contesta indirect (fara a parea ca isi propune asta) ordinea stabilita de diriguitorii sanatatii din Romania (Costache si Comitetul lui) care aseaza medicii si asistentele pe locul trei, dupa bolnavii grav infectati cu COVID, cu risc de exitus in 24 de ore de la internare si bolnavi gravi infectati cu COVID, fara risc de exitus in 24 de ore, in ceea ce priveste asigurarea sanatatii lor !

    Este evident ca Mixich e cel care are dreptate pt ca daca nu ai medici sanatosi ci bolnavi, ei in situatia de a se autoizola sau de a fi tratati in spitale, vor ramane brancardierii, (daca vor ramane si acestia) sa se ocupe de bolnavi)

    Prin urmare, acum, cand totul e abia la inceput, trebuie ca statul sa se asigure ca isi pazeste medicii facand absolut tot ceea ce este necesar, fara cumva sa se uite la costuri, la bani !

  3. Partea proastă e că în ciuda amenințărilor ayatolahului medical românii refuza sa moara de coronavirus. Deocamdată coșmarul e doar la nivel economic.
    Domnul Mixici greșește profund atunci când cheamă la raționalizarea și militarizarea consumabilelor medicale. Așa era și până acum dar nimeni nu vroia să vadă. Și până acum „sistemului” medical era în colaps. Ce ne face să credem că dacă il vom militariza va răspunde la comenzi. Ok vom stavili virusul covid. Dar ce ne vom face cu restul bolilor?
    Brusc de cere să „avem grija” de personalul medical. Ba nene, și până acum personalul medical era expus. Întrebați un medic de la upu câți bolnavi de pisau la propriu pe doctori până acum și nimeni nu le zicea nimic.

  4. Vlad Mixich sa fie dus si tinut in casa cu bolnavii de boli cronice care au fost scosi din spital fara motiv.
    Vlad Mixich sa explice celor cu cancer care stau fara tratament, operatii, investigatii pentru cel putin 14 zile ca e spre binele tarii ca spitalele sa fie golite fara motiv.

    Daca lovesti 2 masini faci mai multi in stare grava decat sunt acum de la covid19, dar deja s-au inchis spitalele si clinicile pentru toata lumea.

  5. tot vad commenturi ca sunt doar X cazuri de infectari, Y cazuri decese, numerele sunt foarte mici si nu se justifica masura Z. nu aveti rabdare? credeti ca o sa ramanem cu X infectari si Y decese? am vrea noi si imi doresc foarte mult sa nu ne indepartam prea mult de aceste numere …. insa trebuie sa fim realisti, trebuie sa iesim din starea asta de negare, trebuie sa incercam sa procesam ce se petrece langa noi si sa invatam din greselile altora! am avut acest avantaj, acest delay de cca o luna. daca ne miscam rapid, salvam foarte multe vieti. faceti print screen la acest comment ca sa-l aveti peste o luna. poate va vine minte la cap atunci….

  6. Stati linistiti la locurile voastre. Cei din Grupul de Criza stiu toate astea. Vedeti ce masuri iau. Daca nu spun tot ce stiu nu inseamna ca nu stiu nicaieri nu se spune tot ca se creeaza iures. Sa nu creada cineva ca cei de pe net stiu mai multe decat cei din grupul de criza. Chiar Iohannis a zis despre saptamanile ce vor urma…adica luni 2-3 macar deci oamenii aia stiu ce trebuie.

    • linistit sa stai tu ca stie johannis …. acum cateva saptamani zicea ca e o simpla raceala. eu avertizez de la inceputul lui februarie, stiu ce este sars, ma asteptam sa se intample asta. si mai stiu ca suntem total nepregatiti si sistemul medical va colapsa, majoritatea vom lupta singuri in izolare in case cu acest virus. pentru johannis si pentru smecherii din jurul lui vor fi medicamente, aparatura ati, pentru noi nu. probabil ca tu esti unul din smecherii gen chirica pentru care exista teste, medicamente, aparatura, din cauza asta esti linistit. noi, ceilalti, muritori de rand, suntem pe cont propriu

  7. Foarte proaste mesajele astea. Nu produc decat panica.