G4Media.ro

25 de persoane, ucise în confruntări în estul Siriei

sursa foto: Captură video Youtube

25 de persoane, ucise în confruntări în estul Siriei

Douăzeci și cinci de persoane au fost ucise în confruntările dintre forțele dominate de kurzi și luptătorii loiali regimului sirian într-un oraș arab din estul Siriei, a anunțat marți, 26 septembrie, un ONG, potrivit Le Figaro.

Forțele Democratice Siriene (FDS, o coaliție susținută de SUA) au anunțat marți că i-au „alungat pe oamenii înarmați ai regimului care s-au infiltrat în localitatea Dheibane”, în provincia Deir Ezzor.

La începutul lunii septembrie, confruntările dintre FDS, forțele dominate de kurzi, și combatanți ai triburilor arabe locale din această regiune s-au soldat cu 90 de morți în zece zile. Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), confruntările care au izbucnit luni și au continuat până în zorii zilei de marți s-au soldat cu 21 de morți în rândul combatanților pro-regim și trei de partea FDS. O femeie a fost de asemenea ucisă.

Provincia Deir Ezzor, predominant arabă, este traversată de Eufrat, care marchează granița dintre zonele deținute de regimul lui Bashar al-Assad și cele controlate de FDS. Potrivit OSDO, un ONG cu sediul în Marea Britanie care dispune de o rețea extinsă de surse în Siria, „combatanți pro-regim s-au infiltrat luni în zonele controlate de FDS de cealaltă parte a Eufratului și au izbucnit ciocniri între ei”.

Într-un comunicat, FDS i-a acuzat pe atacatori că s-au infiltrat de pe malul vestic al Eufratului „sub acoperirea bombardamentelor nediscriminatorii” din zonele controlate de regim.

FDS a fost vârful de lance al ofensivei care a învins Statul Islamic în Siria în 2019 și se bucură în continuare de sprijinul Washingtonului. Ele controlează o zonă kurdă semiautonomă în nord-estul țării, inclusiv zone întinse din provincia bogată în petrol Deir Ezzor, unde sunt desfășurate forțe americane.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...