G4Media.ro

25 de ONG-uri și organizații civice cer conducerii Universității AI Cuza din…

25 de ONG-uri și organizații civice cer conducerii Universității AI Cuza din Iași să-l revoce pe Tudorel Toader din funcția de rector

25 de ONG-uri și organizații civice cer Senatului Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași să îl revoce pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, din funcția de rector al universității. Asociațiile cer revocarea pe motiv că ministrul – care este rector suspendat – ar fi încălcat normele de etică și ar fi afectat imaginea universității.

Citește mai jos apelul integral:

Grupul civic Reset Iași, alături de grupurile civice din țară, solicită începerea acțiunii de revocare a prof. univ. dr. Toader Tudorel din funcția de rector al Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Solicitarea noastră se întemeiază, printre altele, pe articolul 50, alineatul 4 din Carta Universitară : ” Rectorul poate fi suspendat (…) pentru încălcarea normelor de etică academică sau pentru afectarea imaginii universității.

Ajuns din funcția de Rector al Universității „Al. I. Cuza” Iași în scaunul de ministru al justiției, dl Tudorel Toader, în tandem cu un Parlament dominat de o coaliție interesată exclusiv de masacrarea justiției, a început un adevărat asediu la temelia statului de drept, în pofida și cu sfidarea tuturor semnalelor venite din partea instituțiilor europene și a societății civile românești.

Pe lângă activitatea sa catastrofală în cadrul Executivului în ceea ce privește legile justiției, nici în materie de activitate academică dl Tudorel Toader nu se prezintă foarte bine.

Este deja de notorietate cazul vicepreședintelui CSM, Codruț Olaru, care și-ar fi plagiat în totalitate teza de doctorat, coordonată de Tudorel Toader. Suspiciunile de plagiat sunt cu atât mai justificate cu cât secretariatul facultății refuză de mult timp să supună lucrarea de doctorat softului anti-plagiat și să dea publicității rezultatele.

Mai multe detalii despre această scrisoare publică găsiți la următorul link – https://goo.gl/d5Q8K3

Prin urmare, grupul civic Reset, alături de celelalte grupuri civice semnatare, vă solicită revocarea prof. univ. dr. Toader Tudorel din funcția de rector al Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

După cele mai recente „fapte de arme” ale dlui Toader, simpla asociere a numelui său cu această instituție reprezintă un stigmat și o sfidare la adresa întregului corp profesoral și a noțiunii de verticalitate, integritate și … normalitate!

Grupuri civice semnatare :

#activAG Pitesti
Acțiunea Civică Galați
Asociația Aradul Civic
Canada Save Rosia
Corupția Ucide
Diaspora Milano
Diaspora Franța solidară cu România
Geeks for Democracy
Grupul civic #Insistăm
Grupul Civic Madrid
Grup civic CETATEAN IMPLICAT
Inițiativa România
One Vision : Rezist
#RESET
#Rezistența
Rezist Berlin
Rezist Budapesta
Rezist Dublin
Rezist Galați
Rezist Lyon
Rezist WMW
Rezist Milano
Ștafeta Steagului Uniunii Europene
#Văvedem din București
VeDem Just – Voci pentru Democraţie şi Justiţie

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. De parcă ascultă comuniştii ăia de ONG-uri.

 2. Felicit inițiativa grupului de activiști privind cererea de suspendare ca rector a Univ Alex.Ion Cuza a lui Toader. Am absolvit si eu facultatea la aceasta universitate si ma simt jignit de acest lacheu pe nume Toader care linge bocancii acestei găști de penali din Parlamentul României. Rușine sa-i fie. Cred ca din punct de vedere profesional este bine pregătit dar ca OM este un gunoi. Asa este, face de rușine breasla de profesioniști onești si absolvenți a cestei merituoase universități din Romania. Un astfel de gunoi nu merita sa fie rectorul acestei universități.

 3. Ii se rupe senatului universității de voi
  O să fie tratați cu indiferență

 4. Jigodia asta sententioasa, perversa si narcisista inca ocupa scaunul pe care au stat Maiorescu, Xenopol si C. Stere ?
  Rusine !
  Universitatile ca cea din Iasi ar trebui sa fie motoare ale evolutiei Romaniei – cum ar putea sa devina asa ceva, daca sunt conduse de asemenea indivizi ?

 5. Doar in Romania astia care lucreaza la stat, au cate 2-3 joburi si culmea tot la stat de unde sunt platiti din bani publici. Daca cineva alege sa fie deputate..etc, ar trebui sa fie demis din functia precendenta.
  Auzi aceasta sluga lua bani si ca rector cand nici macar nu se prezenta la universitate, plus bani de l guvern cand altii sunt someri.

 6. Si daca eu nu sunt de acord cu ei , tine cont cineva si de decizia mea? Sau numai parerea lor conteaza?

 7. TREBUIE SA VORBITI CU „UNGURII” TERICEANU SI DRAGNEA.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.