G4Media.ro

17 țări europene riscă să piardă jumătate din locuitori până în 2100…

17 țări europene riscă să piardă jumătate din locuitori până în 2100 / România, Bulgaria, Croația, Grecia, Serbia, printre țările care se vor confrunta cu scăderi dramatice de populație

Mai multe țări europene, inclusiv România, pot înregistra o înjumătățire a populațiilor lor până la sfârșitul secolului, potrivit unor noi cercetări, citate de Yahoo News UK și preluate de Rador.

Polonia și Portugalia sunt, de asemenea, printre națiunile care se confruntă cu o scădere de cel puțin 50% până în 2100, sugerează cercetările publicate în revista medicală The Lancet.

Un număr de 23 de țări din întreaga lume și-ar putea vedea populațiile reduse cu mai mult de jumătate din cifra actuală, arată raportul întocmit de Universitatea Washington.

Richard Horton, redactor la Lancet, a declarat: „Secolul 21 va vedea o revoluție în istoria civilizației noastre umane. Africa și lumea arabă ne vor modela viitorul, în timp ce Europa și Asia vor suferi o diminuare a influenței lor. Până la sfârșitul secolului, lumea va fi multipolară, puterile dominante fiind India, Nigeria, China și SUA. Va fi cu adevărat o lume nouă, una pentru care ar trebui să ne pregătim de acum.”

Scăderea populațiilor din țările europene va avea implicații semnificative asupra economiilor lor.
„Dacă ipotezele utilizate în scenariul nostru de referință vor fi valabile, clasamentul PIB-ului Rusiei și al Braziliei va avea un declin moderat, în timp ce Spania și Italia vor înregistra scăderi substanțiale”, se arată în raport.

În Europa, Spania ar putea înregistra o scădere de la 46 de milioane de persoane în 2017, la 23 de milioane, în timp ce Italia ar putea scădea de la 61 de milioane, la 31 de milioane de locuitori, în același interval de timp.
Polonia ar putea scădea de la 38 de milioane la 15 milioane, în timp ce Portugalia se va confrunta cu o scădere de la 11 milioane la 4,6 milioane.

Andorra, Bosnia, Bulgaria, Croația, Grecia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Letonia, Lituania, Moldova și Ucraina sunt celelalte națiuni europene care se vor confrunta cu o scădere la cel puțin jumătate.

Marea Britanie, pe de altă parte, urmează să crească de la 67 de milioane la 71 de milioane, iar Franța va crește ușor.
Cercetătorii și-au bazat prognozele pe o scădere generală a ratei fertilității – numărul mediu de copii pe care îi naște o femeie – și sugerează că populația globală ar putea atinge la aproximativ 9,7 miliarde în 2064, înainte de a scădea la 8,8 miliarde până în 2100.

Studiul susține că alte țări din afara Europei care ar putea suferi o scădere abruptă a populației pot fi Japonia și Thailanda.

Africa Sub-Sahariană ar putea înregistra o creștere de la aproximativ 1,03 miliarde în 2017, la 3,07 miliarde până la sfârșitul secolului, dat fiind numărul de femei care ajung la vârsta de reproducere și datorită scăderii ratei de deces.
Un comentariu care apare în raport spune că soluțiile politice ar putea include găsirea unor modalități de creștere a ratelor de fertilitate și că „migrația va deveni o necesitate pentru toate națiunile, și nu o opțiune”.

Sursa: Uk News Yahoo/ Rador/ Traducerea: Cristina Zaharia

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Cu cât o țară e mai coruptă, cu atât mai repede scade populația, iar Europa de est și Balcanii sunt campioane la capitolul ăsta.

  Da, populația va scădea și în alte țări, dar acolo unde cetățeanul nu are speranța că poate ieși de sub jugul birocrației (care ascunde de fapt corupție), va fi tentat să aibă maxim un copil sau să emigreze. Vorbesc din proprie experiență acum, aviz amatorilor de populisme care o dată la 50 de ani mai vin cu idei crețe de genul hai să creștem populația.

  Populația va crește, sau măcar va scădea mai lent, atunci când oamenii cred vor avea încredere în viitorul țării lor.

  • Parte din Romania am inteles ca s-a invatat cu coruptia de cand a fost sub stapanire otomana. Turcii au fost nu demult 20 de milioane, acum sunt 80 de milioane.

  • Nu ne temem.
   Avem romi.

  • Culmea, nu saracia este prima frana in calea copiilor.

   Moldovenii faceau multi copii desi erau saraci.

   La ardeleni insa, rar vedeai peste doi copii in familie. Ca sa nu-si risipeasca avutul, oameni chibzuiti.

   Exista „planificare familiala” si tot soiul de cacaturi care te indeamna sa profiti la maxim de viata ta, sigur – cu o singura conditie: sa fugi de Dumnezeu, sa nu vrei sa stii de poruncile Lui care te impiedica sa-ti traiasti viata la maxim, asa cum iti doresti tu.

 2. Logic. Contribui la stat o viață. Nu ai nici un beneficiu în schimb. Începând din stadiul de gravidă a unei femei statul își ia mana de pe ea. Nu oferă consultații gratuite, te împinge spre privat, când e vorba de naștere iar e mai sigur, oarecum, in privat începând cu condițiile și terminând cu actul medical. Ti se naște copilul ti se oferă o alocație care nu acoperă nici măcar costul pampersilor pe o lună. Când ajunge la creșă sau grădinița nu găsești loc în proximitatea locuinței. Și tot așa, în fiecare stadiu al dezvoltării copilului statul nu îți oferă mai nimic. In schimb vrea contribuții plătite la timp pentru furt, pensii speciale, salarii babane în companii de stat fără justificare și tot așa.

 3. Si uite asa, mancati-as, din Romania te trezesti in Tzigania, sa fac spume la gura!

 4. Italia si Spania nu o sa piarda jumatate din populatie…o sa se umple cu români.
  Lasand gluma deoparte consider ca TheLancet a fost hijacked de globalisti care vor sa aduca in Europa carca oameni de prin Africa si Orientul Mijlociu pe care sa i amestece si nativii pentru un control mai strict, o populatie mai putin reactiva dar nu numai…si astfel baga naratiunea asta…cine vă va plati pensiile…cine vă va….completati voi. Un bai este sigur si inca de pe acum…toti care sunt bancabili au credite deja…e nevoie de musterii noi…adusi de unde se poate ca show-ul sa continue.

 5. N-are cum, domnilor! Tocmai acum, cand am intrat in UE, sa scada sperantele romanilor in asa hal. Sau se preconizeaza intoarcerea lui Ivan Negationistu?