G4Media.ro

Jean Claude Juncker: Nu-mi place ideea ca modul de viaţă european să…

Jean Claude Juncker: Nu-mi place ideea ca modul de viaţă european să se opună migraţiei

Preşedintele în exerciţiu al Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker afirmă că ”nu-i place ideea” legării migraţiei de ”modul de viaţă european” din titulatura portofoliului unui comisar, aflată în centrul unei polemici, relatează AFP, citată de News.ro

”Nu-mi place ideea ca modul de viaţă european să se opună migraţiei”, a declarat la Euronews predecesorul preşedintei-alese a CE Ursula von der Leyen, care urmează să-l înlocuiască în post de la 1 noiembrie.

Jean-Claude Juncker şi Ursula von der Leyen fac parte din aceeaşi familie politică de dreapta, Partidul popular European (PPE), în Parlamentul European (PE).

Declarațiile lui Juncker vin pe fondul disputelor referitoare la noua titulatură a portofoliului însărcinat cu dosarul migrației.

Noua preşedintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a produs un început de polemică marţi, făcând o legătură între migraţie şi „protejarea modului de viaţă european”, scrie și publicația belgiană Le Vif.

Grecul Margaritis Schinas, a cărui ţară se află în prima linie a sosirii migranţilor, va fi unul din cei nouă vicepreşedinţi ai noii echipe care urmează să-şi preia funcţia pe 1 noiembrie şi va fi responsabil cu acest dosar foarte sensibil.

Dar misiunea lui este „protejarea modului nostru de viaţă european”, a anunţat Ursula von der Leyen. Titulatura a lăsat nelămurită sala presei, curioasă să ştie ce se ascunde în spatele acestui titlu.

Titulaturile portofoliilor vicepreşedinţilor sunt toate extrase din programul politic prezentat în faţa Parlamentului European şi făcut public, a explicat Ursula von der Leyen într-o conferinţă de presă de prezentare a noii Comisii.
„Modul nostru de viaţă european înseamnă să ţinem la valorile noastre. Frumuseţea demnităţii fiecărei fiinţe omeneşti este una din cele mai preţioase valori”, a spus ea, rugată să justifice legătura dintre titulatura postului şi dosarul migraţiei.

În programul ei, germana dezvoltă una din priorităţile sale, „protejarea modului nostru de viaţă european” în mai multe categorii, printre care statul de drept şi securitatea internă, ca şi un punct privind „frontiere solide şi o nouă abordare în materie de migraţie”.

Denumirea a produs totuşi oarecare jenă, în special la opozanţii politici ai PPE, familia de dreapta conservatoare a dnei von der Leyen.

„Sperie să vezi propunându-se un portofoliu privind ‘protecţia modului de viaţă european’ care include migraţia şi protecţia frontierelor. Sperăm că preşedinta von der Leyen nu vede o contradicţie între a-i susţine pe refugiaţi şi valorile europene”, a reacţionat copreşedinta grupului Verzilor din Parlamentul European, Ska Keller.

Colegul ei britanic din grupul social-democraţilor Claude Moraes a declarat că el va ridica această „adevărată problemă” în faţa grupului său, estimând pe Twitter că un protofoliu numit astfel nu poate exista.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. Hai tataie, lasă vrăjeala, s-a prins toată lumea ca in ue merge vorba aia cu “pleacă ai nostri, vin ai nostri”… in rest, tot cu vodca, tot?

    • Ia, că s-a ”prins” trolul incel harley, cine și-ar fi imaginat la un asemenea imbecil? ”Vrăjeală”, s-a ”prins” de fotoliul în care zace puțind a transpirație, a făcut crustă.”În rest, tot” cu cheesburgerul, cu degetele unsuroase, cu o labă pe Breitbart,”tot”.

  2. Bosorogule, ia-ti vreo 10 imigranti acasa, si tine-i v-o 3 luni pe casa-masa-sex,pe pariu ca mori de extenuare sexuala si tu si tot neamu’ tau de machitori? Ipocritule -nesimtit!

  3. Despre ce fel de migratie vorbim, musiu Jean? A fortei de munca din Est spre Vest, a investitorilor din Vest si Nord spre Est sau a vanatorilor de oferte all inclusive in insoritul Sud ? Toate acestea in interiorul Uniunii, desigur. Nu va intreb acum unde erati cand Franta ne urca “ rromii” la avion….
    Daca va referiti la migratia extracomunitara, de prin Asia sau Africa, cu o cu totul alta identitate culturala si religioasa, ar fi bine sa-i luati la dv acasa nu saimpuneti “norme” de imigranti altora. E suficient sa opriti “ teatrele de operatiuni” si interesele meschine in zonele unde acei oameni traiesc, sa le creati conditii de viata la ei acasa nu sa-i aduceti prin Europa.
    Nu simpatizez cu Orban sau cei ca el dar, in privinta imigratiei extracomunitare , are dreptate. Ori uniti o Europa pe baze identitar crestine, ori acea Europa nu va exista deloc.

  4. E vorba de resurse umane, în UE sunt deficite cqre trebuie acoperite.

    Poţi să fii fascist xenofob şi să ignori situaţia, dar te va lovi economic.

  5. Europa nu se opune migratiei, Europa se opune migratiei cu incalcarea legii. Oamenii de oriunde sunt liberi sa ceara drept de sedere, de munca si de rezidenta. Asta vrea si Trump in USA, asta vrem si noi. Oamenii sa poata veni si cere, Europa / USA sa poata decide. Nu-i nimic complicat la mijloc

  6. Copiii și alcooliștii spun adevărul

  7. Vad o gramada de prosti care sustin ideea cretina ca exista deficit de forta de munca in Europa si ca asta ar fi motorul migratiei clandestine si ilegale organizate de ong-urile sorosiste! De fapt nu exista deficit de forta de munca, doar rasini in cap, francezul get-beget nu mai spala wc-uri, nu mai aduna merele si alte fructe din tara sa, ca si italianul, nu vrea sa munceasca pe 6E/ ora cocotat 8 ore pe scari, ca-i greu, lasa ca traiesc pe ajutorul social care acolo e de la 800 E in sus( in Austria e 1100) bani cu care traiesti cat de cat decent, atentie, PE VIATA, si te doare la banană de muncă! Pe de alta parte am vazut migranti cu 10 ani vechime(in Germania, Suedia, Danemarca) care n-au muncit o ora in tarile respective invocand diverse pretexte-necunoasterea limbii, afectiuni fizice, crestere copii- deci despre ce vorbim aici? Despre o tema falsa, desigur, exact ca-n Romania, care e gradul de ocupare al fortei de munca? Raspuns exact 60%, restul sunt fara de ocupatue, deci someri, dar multinationalele urla de nebune ca nu gasesc muncitori! Pe bune? Aaa, ca vrei sa platesti la salariu minim TOTI angajatii, ca si cum ar fi femei de serviciu, e una, in USA nu exista asa ceva, angajezi un tehnician, e un barem minim, la economist la fel, nu poti spune: atat ne permitem, atat iti dam, nu, frate, plateste competenta conform calificarii dovedite! Idiotii poate nu stiu si ca 60% dintre angajatii din Romania lucreaza pe salariul minim, adica pe 1135 lei, de fapt salariu de necalificat, de spalatoare cu mopul pe coridor!
    Asa ca hai s-o lasam p-asta cu lipsa fortei de munca ca măcăne rău! Hai sa platim si salarii decente ca patronii s-au imbogatit exagerat de mult peste tot in lume, gata, le ajunge, mai trebuie sa traiasca si uvrierul care produce plus-valoare economica nu doar rahatii care stau in concedii eterne diar pt. ca au mostenit vreo companie de succes, dar ei nu sunt in stare sa mearga singuri pe strada!

    • Căci mare dreptate ai. Cred ca reptila asta bătrână se refera la imigranții arabi, nu la cetatenii europeni din est. UE nu are cum sa împiedice migrarea de forta de munca in interior, între statele membre. Ursula ar avea dreptate aici pentru ca Europa s-a islamizat destul. Cine trăiește în Belgia sau Franta stie ce spun.

    • Păi, da, toată lumea e ”proastă” așa că trebuie să vină un martalog să facă pe deșteptul, că ei e ”deștepți” la Mafia PRO(ST)-PSD-ALDE, ”se pricepe” la toate. De la ”migrația clandestină” la ”forța de muncă”. Aceleași fâsâieli de postac obosit, cu ”multinaționalele hrăpărețe”, cu ”sorosistii”, cu ”străinii răi” și cu ”exploatatorii capitaliști”, harneli securiste de inspirație kaghebistă de pe vremea lu’ mama mare a lu ‘ Iulian Vlad, tunate și adunate de prin manuale mâncate de șoareci ale propagandei național-comuniste. Aia e problema, că se ”îmbogățesc patronii” și nu se mai ”îmbogățesc” interlopii, evazioniștii, progeniturile de securiști ”privatizați”, combinatorii, infractorii și aprozariștii de la JIlava.

  8. Junker s-a senilizat de tot, ca si Mele – Tari ai nostri!

  9. Cand beneficiezi de garzi personale, si in timpul mandatului, si dupa, e usor sa spui ca vrei sa primesti si sa accepti migratia.
    Nu e Ok sa mergem cu dublu standard, ca tot ne batem cu pumnul in privinta asta,.
    Sa o vad pe frau Merkel fara body-guarzi pe strada si in casa, ca tot ea a deschis cutia Pandorei.
    Si mie mi-ar fi usor sa zic/fac ce face Merkel indaratul geamurilor blindate de la Mercedesul de protocol.
    Hai sa te vad in pielea omului de rand, fara body-guarzi, fara Mercedes blindat.
    Hai sa te vad cum mamelucii iti baga grenade in pzd si pe urma sa mai vorbesti de migratie(Magreb, Africa neagra, Musulmani ).

  10. Ultimul bastion al Europei creștine era Irlanda, unde era interzis avortul… Americanii au priceput ca politica corecta le afectează modul de viata.. Cred ca anii viitori în tari din occident, valotile creștine vor revenii în viata natiilor imbecilizate de tot felul de libertati.. Sper.

  11. Mosul betivan Sa doneze toate veniturile la migranti si sa puna proprietatile la dispositie pentru cazarea migrantilor.