G4Media.ro

Vor fi vândute două autoturisme de lux confiscate de la ofițerii de…

Sursa foto: Pixabay

Vor fi vândute două autoturisme de lux confiscate de la ofițerii de la Permise Suceava /  Procurorii DNA au cerut asta pentru ca autoturismele să nu-și piardă valoarea

Tribunalul Suceava a admis, vinerea trecută, o solicitare a procurorilor de la DNA – Serviciul Teritorial Suceava, prin care două autoturisme de lux din dosarul de corupție de la Permise și Înmatriculări pot fi valorificate, anunță Monitorul de Suceava.

Este vorba de două din cele opt autoturisme de lux care au fost puse sub sechestru, majoritatea aparținând comisarului-șef Radu Ionuț Obreja ori unor intermediari ai acestuia sau chiar complici la activitatea infracțională.

Procurorii DNA au făcut această solicitare în condițiile în care depozitarea acestor mașini atrage costuri importante, dar și pentru că ele își pierd din valoare.

Cum inculpații din acest dosar nu sunt declarați vinovați printr-o decizie judecătorească, sumele provenite din vânzarea mașinile vor fi blocate într-un cont și nu vor putea fi folosite până când dosarele de corupție nu vor avea un verdict în instanță.

Este vorba de un autoturism VW, model Arteon, fabricat în 2020, înmatriculat în Suceava pe numele fostei soții a lui Obreja, respectiv de un VW Golf înmatriculat în 2019.

În acest dosar sunt puse sub sechestru opt mașini în valoare de zeci de mii de euro fiecare, unele având drept an de fabricație 2020, iar cele mai vechi fiind din 2016.

Printre mașinile găsite la percheziții și puse sub sechestru se mai află un Audi A4 Limousine, un BMW seria 7 740D xDrive, în valoarea de circa 90.000 de euro, un Audi Q7, în valoare de 60.000 de euro, Mercedes-Benz Viano, Audi A6, un Mercedes-Benz GLE – de peste 70.000 de euro şi un Volkswagen Golf tunat.

Din ancheta DNA rezultă că cel puțin o parte din aceste mașini erau cadouri făcute de Obreja complicilor.

Fostul șef de la Permise și Înmatriculări, Radu Ionuț Obreja, este trimis în judecată de procurorii de la DNA în nu mai puțin de cinci dosare care se află în faza de judecată.

Procurorii DNA acuză un prejudiciu amețitor în cazul lui Obreja. Este vorba de zeci de apartamente, terenuri, mașini, garaje și bani cash totalizând sute de mii de euro.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Erau BMW-urile cumparate la supraret de la pretenul lui Klawn?