G4Media.ro

VIDEO Atacatorul de la Hale și-a recunoscut fapta și motivația extremistă. A…

Sursa: Captura Youtube

VIDEO Atacatorul de la Hale și-a recunoscut fapta și motivația extremistă. A omorât două persoane după ce a încercat să ia cu asalt o sinagogă din Germania

Bărbatul acuzat de atentatul de miercuri care a vizat o sinagogă şi a provocat moartea a două persoane la Halle, în sud-estul Germaniei, şi-a recunoscut fapta şi a admis că aceasta a avut o motivaţie extremistă de dreapta şi antisemită, transmit dpa şi Reuters.

Stephan B., în vârstă de 27 de ani, a relatat în detaliu atacul în cursul unui interogatoriu de mai multe ore luat de un judecător de instrucţie la Curtea Federală de Justiţie, joi seară.

Agresorul a intenţionat să ia cu asalt sinagoga din Halle în timpul sărbătorii evreieşti Yom Kippur, dar nu a reuşit, împuşcând în schimb două persoane aflate în apropiere.

Autorităţile germane au declarat că este vorba despre un atac ‘terorist’ şi că Stephan B. a vrut să imite fapte similare şi să fie, la rândul său, sursa de inspiraţie a altora.

Tânărul postase recent pe internet un ‘manifest’ rasist şi antisemit şi a filmat el însuşi atacul, pe care l-a transmis în direct timp de 35 de minute pe o platformă internet.

Ministrul de interne, Horst Seehofer, a anunţat joi că Germania vrea să-şi sporească „considerabil” forţele de securitate, iar cancelarul Angela Merkel a promis, a doua zi după atentat, cea mai mare fermitate faţă de extremismul de dreapta.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.