G4Media.ro

Vaccinarea în masă a creat o „oază de sănătate” într-un oraş din…

Vaccinarea în masă a creat o „oază de sănătate” într-un oraş din Brazilia, aflată pe locul al doilea în clasamentul celor mai grav afectate ţări din lume de COVID-19, cu peste 461.000 de decese

Serrana, un oraş din statul brazilian Sao Paulo, a raportat o scădere cu 95% a deceselor asociate maladiei COVID-19 după ce a vaccinat aproape toată populaţia sa de vârstă adultă, a anunţat duminică postul TV Globo, citat de Reuters.

Cu 45.000 de locuitori, Serrana a devenit o „oază de sănătate” în Brazilia, care ocupă locul al doilea în clasamentul celor mai grav afectate ţări din lume de pandemia de COVID-19, cu peste 461.000 de decese, în contextul în care acest stat sud-american are o campanie de imunizare foarte lentă din cauza penuriei de vaccinuri.
Oraşul Serrana a făcut obiectul unui studiu desfăşurat de Instituto Butantan, care produce în Brazilia vaccinul Coronavac, dezvoltat de compania chineză Sinovac Biotech.

Atunci când vaccinările au început, Serrana se confrunta cu o creştere a numărului de cazuri de COVID-19, iar răspândirea virusului a putut să fie controlată după ce 75% din populaţia oraşului a fost vaccinată, potrivit oamenilor de ştiinţă brazilieni.

Cercetătorii locali au împărţit oraşul în patru zone pentru a determina pragul de imunizare necesar pentru a controla răspândirea virusului şi au descoperit că acest lucru a devenit posibil după ce populaţia adultă din trei zone a primit cea de-a doua doză a vaccinului anti-COVID-19.

Numărul cazurilor simptomatice a scăzut cu 80% şi cel al spitalizărilor cu 86%. Numărul deceselor asociate COVID-19 a scăzut cu 95%, potrivit datelor obţinute de Institutul Butantan, citat de TV Globo.

Serrana este înconjurat de localităţi care continuă să se confrunte cu o creştere a cazurilor de COVID-19. Oraşul Ribeirao Preto, aflat la o distanţă de 24 de kilometri de Serrana, a fost plasat în lockdown pentru a controla răspândirea noului coronavirus.

Un experiment similar se află în desfăşurare într-un alt oraş din Sao Paulo, cel mai bogat dintre statele federale braziliene. Autorităţile din Botucatu vor să îi vaccineze pe cei mai mulţi dintre cei 148.000 de locuitori ai acestui oraş cu serul produs de compania AstraZeneca.

Sursa: Agerpres / Sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Tineti minte: 75% vacccinati ca sa scada numarul de decese. La noi abia s-a ajuns la 20%, si doar cu o singura doza.

    • Mai vorbin peste 5 ani cat de desteapta e decizia de a ne vaccina ca turmele.

    • Nu suntem noi, vaccinatii, turma…. avand in vedere ca doar 30-40% din populatie se vaccineaza, majoritatarii sunt turma (de boi)! hahahahaa…sper sa nu ne mai vedem peste 5 ani!

  2. Precipitarea in a te acomoda la característica de turma,ma indoiesc sa fie calea beneficioasa!

  3. Da? Sigur!?

  4. După ce virusul a făcut ravagii si a ucis populația sensibila, normal ca acum nu mai găsește decât rezistenți… Vaccinați dupa selecția naturală. Eficacitate peer-reviewed in nature…