G4Media.ro

UPDATE Haos la metrou: Două trenuri s-au ciocnit după ce unul a…

sursa foto: G4Media

UPDATE Haos la metrou: Două trenuri s-au ciocnit după ce unul a intrat pe linia ocupată de altul/ Un al treilea metrou s-a defectat/ Incidentul feroviar este anchetat de organele abilitate/ Ce spun ministrul Grindeanu și Metrorex/ Circulația a fost reluată

Două metrouri s-au ciocnit marți seară în Capitală după ce unul dintre trenuri a intrat pe linia ocupată de celălalt, a transmis Metrorex. Impactul nu a fost unul semnificativ pentru că cele două garnituri nu aveau viteză mare. Nu au fost înregistrate victime. În același timp, un al treilea metrou s-a defectat, a mai transmis Metrorex. Incidentul feroviar este anchetat de organele abilitate (AGIFER). Oamenii au reclamat că nu erau informați prin difuzoarele din stații în timp ce au așteptat zeci de minute reluarea circulației.

UPDATE 21:55 Ministerul Transporturilor a transmis un punct de vedere:

 • ”Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a solicitat, în această seară, conducerii companiei Metrorex să îi prezinte, cu celeritate, un raport privind cauzele accidentului produs între două trenuri de metrou. “După finalizarea anchetei AGIFER, îmi doresc ca managementul profesionist al acestei companii să ia măsuri pentru ca astfel de evenimente să nu se mai repete! Conducerea Metrorex este selectată în baza legislației privind guvernanța corporativă, ceea ce cu atât mai mult obligă compania să aibă ca principale preocupări siguranța și corecta informare a cetățenilor”, a declarat Sorin Grindeanu

UPDATE 21:00 Circulația a fost reluată, conform surselor G4Media.

UPDATE 20:30 Ministerul Transporturilor a transmis următorul punct de vedere:

 • ”Cum bine stiti METROREX are conducere numita pe OUG109. MTI nu poate sa intervina in actul de management al companiei. Prin urmare conducerea executiva poate sa va ofere mai multe sau toate detaliile”.

UPDATE 20:13 Nu au fost oameni scoși din tunel, au declarat sursele G4Media.

UPDATE 20:07 Trenurile s-au lovit la viteză mică iar impactul nu a fost resimțit puternic, au declarat oameni care se aflau în metrou pentru G4Media. Nu există victime, a transmis Metrorex.

UPDATE 20:06 Metrorex a revenit cu precizări: Este vorba de două trenuri care s-au ciocnit după ce unul a intrat pe linia celuilalt, iar un al treilea metrou s-a defectat.

UPDATE 20:03 Oamenii reclamă faptul că nu sunt informați în difuzoare cu privire la mersul metrourilor și când va fi remediată situația.

UPDATE 20:00 Metrorex a mai precizat că, în afara garniturii care a intrat pe linia ocupată de alt tren au mai fost și două defecțiuni:

 • ”Vă informăm că, din cauza unei defecțiuni tehnice, între stațiile Timpuri Noi și Mihai Bravu nu se circulă, iar între stațiile Mihai Bravu și Nicolae Grigorescu se circulă în sistem pendulă. Aceasta a constat intr-o defectiune a unui tren la Distor 1 in jurul orei 18.50, unde au fost calatori debarcati la peron si trenul a fost retras. Iar inca un tren a prezentat o defectiune la Timpuri Noi in jurul orei 19.15. Si acesta a fost retras”, a transmis Metrorex.

UPDATE 19:56 Metrorex a confirmat incidentul de marți seară:

 • ”Confirmăm că a avut loc un incident feroviar la stația Timpuri Noi, pe care Metrorex deja l-a avizat la AGIFER (Agenția de Investigare Feroviară Română, n.red.). Urmand ca organele abilitate sa investigheze evenimentul si sa dispuna masurile care se impun. Unul dintre dintre trenuri a intrat pe linia ocupata de alt tren ceea ce a produs cuplarea celor doua trenuri. Mentionam ca in urma acestui incident nu exista victime sau pagume materiale”.

UPDATE 19:48 Un metrou a plecat din stația Piața Unirii cu direcția Preciziei, a transmis un cititor.

știrea inițială

Oamenii așteaptă de minute bune la Eroilor și de cel puțin jumătate de oră la Grozăvești. Ar fi vorba de o defecțiune a unui metrou din cele vechi care are o defecțiune, a explicat pentru G4Media un cititor care a circulat cu metroul respectiv.

Metroul a mers înapoi spreDristor după ce oamenii au stat aproximativ 10 minute în tunel. Mai mulți angajați Metrorex se adunaseră la Dristor pentru a încerca să rezolve problema.

Metrorex nu a transmis încă informații referitoare la defecțiune.

știre în curs de actualizare

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

 1. Tot traficul feroviar este supravegheat prin centru de control și calculatoare. Nu trebuia să se întâmple problemele. Din camera de control trebuia să anunțe pe mecanicul sau mecanicii care erau în trafic apropiere. Trenurile sunt modernizate și trebuia să fi știut din timp problema. La fel și ci șinile și altele. Directorul e pus sa nu facă nimic și să fie sclav la PSD PNL. In știrea asta nu s-au spus adevărul și cauza evenimentului.

 2. De vină e Drulă, evident. USR a făcut praf țara asta.
  Ne-am săturat de USR, au dezamăgit, au avut șansa.
  Cine ne mai rămâne să votăm? AUR? SOS?
  Pe ei îi votăm! Doar să nu votăm PSD!

  Asta zice boborul educat și informat de la radio și TV.