G4Media.ro

Unsprezece cetăţeni români care lucrează la o fermă din localitatea germană Borken…

Unsprezece cetăţeni români care lucrează la o fermă din localitatea germană Borken au fost depistaţi cu noul coronavirus. Ei au fost izolați de restul muncitorilor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că unsprezece cetăţeni români care lucrează la o fermă din localitatea germană Borken au fost testați pozitiv cu noul coronavirus.

„În fermă îşi desfăşoară activitatea aproximativ 120 de cetăţeni români, 11 dintre aceştia fiind depistaţi pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2. Persoanele infectate sunt asimptomatice şi au fost izolate de restul lucrătorilor, fiindu-le asigurate alimente şi alte bunuri necesare. Totodată, angajatorul a menţionat că, în cursul zilei de miercuri, a fost efectuată o nouă testare, rezultatele urmând a fi comunicate în zilele următoare”, a transmis MAE, potrivit informaţiilor preliminare obținute de la compania angajatoare.

De asemenea, la nivelul întregii societăţi agricole a fost instituită măsura carantinei, fiind implementate imediat măsuri de distanţare socială, conform normelor de siguranţă şi prevenţie.

„Până la acest moment, Consulatul General al României la Bonn nu a primit solicitări de asistenţă consulară din partea lucrătorilor care îşi desfăşoară activitatea la ferma respectivă. Consulatul General al României la Bonn continuă dialogul cu autorităţile locale şi este pregătit să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile germane, în contextul pandemiei de COVID-19”, mai transmite MAE.

Sursa foto: Ministerul Muncii și Protecției Sociale

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Bine ca i-a izolat, daca mor sa moara in liniste, fara a deranja ubermenschii. Daca nu ne complicam cu doctori, analize, oxigen, intubari, etc, poate le trimite consulatul macar niste lumanari.

  2. Te cauta de la spitalul 9, man. Sunt cu paharelul la ei si medicamentele.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.