G4Media.ro

Un uriaş arc de triumf din Franţa, mutat pentru construcţia unei staţii…

Sursa Foto: France 3

Un uriaş arc de triumf din Franţa, mutat pentru construcţia unei staţii de metrou / Construcţia cu o greutate de 1.000 de tone a fost mutată 33 de metri și va fi împinsă înapoi peste patru ani

Arcul de Triumf din oraşul francez Toulouse, o construcţie cu o greutate de 1.000 de tone, a fost mutat 33 de metri în vederea amenajării unei staţii de metrou, transmite vineri agenţia DPA, transmite Agerpres.

Monumentul a fost rotit joi, după şapte luni de pregătiri, şi mutat temporar în altă locaţie, au anunţat reprezentanţii oraşului.

Pentru această operaţiune au fost utilizate platforme motorizate.

După finalizarea lucrărilor la a treia linie de metrou a oraşului şi a unei staţii de autobuz, uriaşa structură va fi împinsă înapoi în locul său iniţial, în anul 2027.

Monumentul, ridicat între anii 1923 şi 1928 în apropierea centrului istoric al oraşului, a fost destinat iniţial să servească drept omagiu adus tuturor combatanţilor din regiune decedaţi, dar şi supravieţuitori, în urma Primului Război Mondial. Cu toate acestea, mulţi l-au considerat la scurt timp după aceea un memorial general.

Structura Arcului de Triumf îmbină stilul art deco şi elemente de arhitectură din Roma Antică.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...