G4Media.ro

Un turist a făcut stop cardiac lângă stația de telescaun din Azuga…

Sursa foto: Captură video

Un turist a făcut stop cardiac lângă stația de telescaun din Azuga / A fost salvat de doi paramedici SMURD și de un medic rezident, toți aflați în vacanță

Vacanța la schi s-ar fi putut încheia tragic pentru un bărbat de 44 de ani care se afla în Azuga. În timp ce era la baza pârtiei Sorica, foarte aproape de instalația de telescaun, turistul a început să se simtă rău și a căzut la pământ, inconștient, relatează Brașov.net. Oamenii care se aflau în zonă au cerut imediat ajutorul salvamontiștilor, care au baza la câteva zeci de metri, dar au sunat și la 112.
În scurt timp, salvatorii au ajuns la victimă și au început manevrele de resuscitare pentru că bărbatul își pierduse starea de conștiență. În apropiere se aflau și doi paramedici SMURD, dar și un medic rezident, care se aflau în vacanță, așa că inclusiv ei au început să acorde primul ajutor turistului, care era în stop cardio respirator.

„Între timp, ținând cont de gravitatea cazului, Dispeceratul Județean Salvamont Prahova a solicitat elicopterul de la POA Brașov. După aplicarea protocolului de resuscitare, inclusiv administrarea a 4 șocuri cu ajutorul defibrilatorului aflat în dotarea echipei Salvamont, pacientul a fost readus la viață. Ulterior, în sprijin a sosit și un echipaj de pe ambulanța SAJ. Pacientul a fost predat cu semne vitale echipajului aero-medical IGAv – SMURD, care l-a transportat la Spitalul Județean de Urgență Brasov. Statisticile mondiale spun că procentul ca un pacient să fie scos dintr-un stop cardio-respirator este de sub 10%, de aceea putem spune că astăzi, am contribuit în mod decisiv la o mică minune. Acest cumul de întâmplări fericite, în care oameni bine pregătiți au intervenit rapid și o colaborare foarte bună între instituții, a făcut ca viața acestui om de 44 de ani să nu se oprească aici”, au transmis reprezentanții Salvamont Prahova.

Elicopterul SMURD a aterizat și a decolat chiar de la baza pârtiei Sorica. Bărbatul a ajuns la spital și va rămâne sub supravegherea medicilor pentru investigații amănunțite.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Mulțumiri salvatorilor aflați în timpul liber!
    Aceștia sunt adevaratii eroi, oameni ce aduc umanitate într-o lume din ce în ce mai nepăsătoare!