G4Media.ro

Un tânăr aflat de la 7 ani într-o casă de tip familial…

Un tânăr aflat de la 7 ani într-o casă de tip familial din Cugir a intrat la două facultăți de medicină cu media 9,30/ Angajații instituției l-au dus timp de doi ani la meditații

Un tânăr aflat de la vârsta de 7 ani într-o casă de tip familial din Cugir (județul Alba), a reușit să intre la două facultăți, au anunțat reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului Alba (DGASPC). Angajații casei l-au susținut în permanență și chiar l-au însoțit în ultimii doi ani la Sibiu, pentru meditații la biologie.

P.P. este absolvent al Colegiului Național ”David Prodan” din Cugir, profilul chimie-biologie, cu media celor 4 ani de studiu peste 9,00 și media la examenul de Bacalaureat peste 8,50.

Reprezentanții instituției spun despre acesta că este un elev conștiincios, perseverent, cu rezultate bune și foarte bune la învățătură pe parcursul celor 12 ani de școală.

”Datorită consecvenței și dorinței de a învăța, de a cunoaște, și cu sprijinul sponsorilor și a personalului din unitatea rezidențială, care în ultimii 2 ani l-au însoțit la Sibiu pentru meditații la biologie, a aplicat și a reușit să intre la două facultăți, respectiv la Facultatea de Medicină din Sibiu și la Facultatea de Medicina Veterinară din Timișoara, opțiunea finală rămânând facultatea din Sibiu, unde a avut media peste 9,30.

Îi dorim succes în această nouă etapă a vieții, cea de student, și îl asigurăm că îl vom sprijini în continuare pentru a-și îndeplini visul” au transmis reprezentanții instituției.

Performanța tânărului din Cugir este notabilă, în condițiile în care, potrivit unui raport al Autărității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, tinerii pleacă din sistemul de protecție cu o educație relativ modestă.

Doar 24% dintre ei reușesc să urmeze cel mult 8 clase și un procent foarte mic ajunge la facultate și o finalizează (aproximativ 3,9%).

Foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Bravo, DGASPC!

  Păcat că rar se poate obține o educație de bază fără industria meditațiilor în România educată, după cum arată ultimele statistici. Se rezolvă problema acestor tineri pe viitor, când vor avea nevoie de meditații și pentru a ajunge la liceu.

 2. Asa ar trebui sa faca toti angajatii.

 3. Acum micutul poate intra la scoala unde te invata „90% din cei doi morti erau nevaccinati”.

 4. Felicitari tinere!!!

  Gestionează atent succesul, bucura-te de moment!
  Ai ajuns la un alt nivel, dar nu te îmbata cu apa rece, pt acest nivel, greul acum incepe.

  Mult succes pt urmatorul nivel!!!

 5. Bravo! Mult succes in continuare! 👨‍🏫👩‍🏫

 6. Felicitari, bravo lui pt aceste rezultate! Mult succes in continuare si Bunul Dumnezeu sa fie cu el.
  De apreciat si grija celor ce au fost alaturi de el.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.