G4Media.ro

Un britanic suspectat de spionaj pentru Rusia riscă extrădarea din Germania

sursa foto: Unsplash

Un britanic suspectat de spionaj pentru Rusia riscă extrădarea din Germania

Un fost angajat al ambasadei Marii Britanii din Berlin, acuzat că a transmis documente serviciului rus de informații se confruntă cu extrădarea în Marea Britanie, au anunțat vineri autoritățile din Germania, relatează Reuters.

Procurorii din statul Brandenburg, care înconjoară Berlinul, au confirmat că a fost depusă o cerere de extrădare.

Bărbatul, cetățean britanic numit doar David S,. în conformitate cu convențiile germane privind confidențialitatea, a fost arestat în august, fiind suspectat că a furnizat informații serviciilor secrete ruse în schimbul banilor, începând cel puțin din noiembrie 2020.

El a fost angajat ca membru al personalului local la ambasadă până la arestarea sa, care a fost rezultatul unei anchete comune a autorităților germane și britanice.

Bărbatul nu dorește să se întoarcă în Marea Britanie sub nicio formă, a relatat Der Spiegel, citându-l pe avocatul cetățeanului britanic.

Sursa foto: Unsplash

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Era britanic? Sau era new-vawe bitranic, Piotr Nimenetski? Cum se practică de 50-60 de ani. Nuevo identity. Nu înțeleg de ce le mai zice britanici, mai bine: un cetățeam global cu identitate britanică, care locuiește în germania, este suspectat că a spionat în favoarea rusiei. Așa era mai ușor.