G4Media.ro

UPDATE Cătălin Tecuceanu, românul stabilit în Italia care a doborât recordul național…

sursa foto: Facebook / Catalin Tecuceanu

UPDATE Cătălin Tecuceanu, românul stabilit în Italia care a doborât recordul național la 800 de metri, după 31 de ani / „Italia m-a primit și mi-a dat totul”

Atletul Cătălin Tecuceanu, în vârstă de 24 de ani, a câştigat, vineri, 23 februarie, proba de 800 de metri la „Madrid Meeting”, ultima reuniune importantă înainte de Campionatele Mondiale de sală de la Glasgow (1-3 martie), realizând şi cea mai bună performanță mondială a sezonului, cu timpul de 1’45”00.

UPDATE:

Cătălin Tecuceanu a vorbit în Corriere della Sera despre cum s-a adaptat în peninsulă. 
”Am ajuns în Italia în 2008. Toată familia mea s-a mutase în Italia, cu mine, tata, mama, cei doi frați și sora mea. Din acel moment a început o altă poveste. Eram copil și aveam opt ani. Nu a fost ușor, dar am găsit o primire extraordinară”, spune el.

Întrebat de ce a ales să participe la competiții pentru Italia și nu pentru România, sportivul a spus că pentru că se simte italian.
Pentru că mă simt, din toate punctele de vedere, italian. Din Italia am avut de toate, sunt mulțumit de alegerea pe care am făcut-o și nu am regretat-o niciodată. Cu România am concurat la echipele de tineret, dar când am primit pașaportul italian, în 2021, nu am avut niciun dubiu. Simt că Italia este țara mea, am fost foarte bine primit aici și mă simt foarte bine. De aceea am vrut să îmbrac tricoul azzurrilor”, a spus sportivul.

Spune de asemenea că nu a avut niciodată sentimentul că este respins de societate. ”Niciodată. Repet, primirea a fost minunată și nu a fost niciodată nimic greșit. Știu că se spune uneori că există rasism în Italia, dar sincer, eu nu am experimentat niciodată acest lucru pe pielea mea și la fel și frații mei și familia mea”, a spus Tecuceanu.

Articolul inițial:

Sportivul născut la Tecuci a doborât la Madrid şi recordul Italiei pe această distanță, stabilit în urmă cu 31 de ani, transmite Viața Liberă.

În ultimele curse, sportivul rezident în Veneția a terminat pe locul 7 la Campionatele Europene de sală și a ajuns în semifinalele Campionatelor Mondiale în aer liber de la Budapesta, unde şi-a stabilit şi recordul personal în aer liber, cu performanţa de 1’44”79.

Cătălin Tecuceanu s-a născut la Tecuci, pe 9 septembrie 1999. A ajuns în Italia în 2008, când împreună cu mama și frații s-au alăturat tatălui, aflat la muncă în Peninsulă de câțiva ani. Familia Tecuceanu locuieşte în orăşelul Trebaseleghe, aflat la circa 25 de kilometri de Veneţia.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...