G4Media.ro

Ucraina: O capelă din cimitirul din Cernihiv, închinată soldaților uciși din Donbas,…

Sursa foto: RONALDO SCHEMIDT / AFP

Ucraina: O capelă din cimitirul din Cernihiv, închinată soldaților uciși din Donbas, distrusă de armata rusă

Locuitorii din oraşul Cernihiv îşi manifestă indignarea faţă de acţiunile armatei ruse, care a distrus o capelă din cimitirul central construită în memoria militarilor care au fost ucişi în regiunea Donbas începând din 2014, relatează Agerpres.

În timpul acţiunilor militare ruseşti din cel mai mare cimitir din Cernihiv, au fost distruse, de asemenea, şi mai multe monumente funerare ale ostaşilor căzuţi în acest război.

„Nici nu ştiu ce să gândesc. Pur şi simplu îi urăsc. Cum se poate să tragi în cimitir? Cum să tragi în case? Cu puţin timp în urmă au fost în vizită la mine nişte rude de la Moscova şi acum ei susţin că noi singuri ne-am dat foc la casă, că am avut în casă nişte laboratoare speciale americane”, a declarat Oleksandra Mykolaevna, care a mers, duminică, să aprindă o lumânare la mormântul unui nepot.

Andrii are, la rândul său, un verişor înhumat în cimitirul central din Cernihiv. El spune că nu îl miră faptul că ruşii au intrat cu armele în cimitir, atât timp cât distrug conştient locuinţele civililor.

„Am venit la mormântul unui verişor al meu care a luptat în 2014 în Donbas şi care este înmormântat aici. Ce să vorbim că au tras în cimitire, dacă au tras în case? Casa noastră a fost atacată cu bombe lansate de la 500 de metri înălţime. Au fost lansate şase bombe din avion în centrul oraşului şi au fost distruse trei clădiri, iar două scări pot fi refăcute”, a afirmat Andrii.

Capela distrusă a fost construită, între 2016 şi 2018, de localnici, cu susţinerea administraţiei locale.

Unul dintre îngrijitorii spaţiului de înhumare susţine că şi biserica din incinta cimitirului a ars, în urma unor lupte pe care armata rusă le-a dus contra armatei ucrainene.

Oraşul Cernihiv este situat la Nord-Est de Kiev, la aproximativ 50 de kilometri de frontiera cu Belarus şi la mai puţin de 100 de kilometri de graniţa cu Rusia. De la începutul războiului, numeroase clădiri ale unor instituţii publice, precum sedii de poliţie, sediul Securităţii, unităţi de învăţământ, dar şi unităţi militare, au fost distruse. De asemenea, bombardamentele şi atacurile cu rachete au vizat zeci de blocuri şi sute de case. Totodată, a fost distrus complet şi stadionul din oraş, relatează Agerpres.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Joaca superb actorasul Cersinski. Oscar, tata!

  2. 🇷🇺👹💣💣💣💣

  3. Ce treabă au comuniștii cu religia?