G4Media.ro

Ucraina avertizează că orașul Avdiivka ar putea deveni un „al doilea Bahmut”

Sursa foto: Anatolii Stepanov / AFP

Ucraina avertizează că orașul Avdiivka ar putea deveni un „al doilea Bahmut”

Bătălia pentru Bahmut, în regiunea Donbas, a fost una dintre cele mai aprige din războiul din Ucraina, fiind comparată cu războiul de tranșee din Primul Război Mondial.

Forțele Kievului au rezistat timp de opt luni în fața invadatorilor ruși de acolo, dar riscă să fie complet încercuite.

Oficialii ucraineni au avertizat luni că orașul Avdiivka din estul țării ar putea deveni în curând un „al doilea Bahmut”, relatează Sky News.

Comandantul forțelor terestre ucrainene a declarat săptămâna trecută că trupele lui Vladimir Putin încearcă acum să încerce să încercuiască complet Bahmut într-o ofensivă care nu a făcut progrese majore.

Iar astăzi, purtătorul de cuvânt al comandamentului militar ucrainean Tavria a declarat că este de acord cu o evaluare a Ministerului britanic al Apărării, potrivit căreia Rusia exercită o presiune tot mai mare asupra liniilor de aprovizionare către Avdiivka, așa cum a făcut în jurul Bahmut.

„Inamicul încearcă în mod constant să încercuiască orașul Avdiivka. Sunt foarte de acord cu colegii mei din Marea Britanie că Avdiivka ar putea deveni în curând al doilea Bahmut”, a declarat purtătorul de cuvânt Oleksiy Dmytrashkivskyi.

„Cu toate acestea, aș dori să spun că nu totul este în regulă cu unitățile rusești care atacă în această direcție”, a completat el.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Avertizează pe cine? Se avertizează singuri?