G4Media.ro

Toate pârtiile din județul Hunedoara sunt deschise pentru schi; pe creste se…

Foto: Stațiunea Straja / Facebook

Toate pârtiile din județul Hunedoara sunt deschise pentru schi; pe creste se menţine pericolul de avalanşă

Toate pârtiile de schi oferă condiţii bune pentru practicarea sporturilor de iarnă în staţiunile din judeţul Hunedoara, în Straja fiind aşteptaţi la sfârşitul săptămânii peste 5.000 turişti, potrivit estimărilor salvamontiştilor, relatează Agerpres.

Aceştia atrag atenţia turiştilor să nu plece din zonele staţiunilor montane, deoarece ninsoarea căzută în ultimele două zile s-a aşternut peste un strat de zăpadă îngheţată, ceea ce poate duce la producerea avalanşelor în zonele de creastă şi în cele cu înclinaţii mai mari de 35 de grade.

„Ne aşteptăm ca în Straja să ajungă peste 5.000 de turişti, la acest sfârşit de săptămână. Pârtiile sunt într-o stare bună şi pot fi notate cu 8, pe o scară de la 1 la 10. Stratul de zăpadă bătută pe pârtii este cuprins între 40 şi 150 de centimetri”, a declarat vineri, pentru Agerpres, şeful Salvamont Lupeni, George Resiga.

În staţiunea Râuşor din Masivul Retezat a nins şi pe pârtii s-au depus circa 5 centimetri de zăpadă proaspătă.

Potrivit şefului Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, turiştii trebuie să fie atenţi, pentru că sub noul strat de zăpadă a rămas o crustă de gheaţă.

„În Retezat, de la 1.000 de metri în sus a îngheţat bocnă. În cursul nopţii de joi spre vineri au fost minus 15 grade Celsius, iar pentru zilele viitoare se anunţă vreme foarte rece şi ninsori. De aceea, recomandăm turiştilor să fie foarte atenţi”, a spus Bodean.

Salvamontiştii le recomandă turiştilor să nu se îndepărteze de zonele schiabile, iar cei care intenţionează să abordeze un anumit traseu să aibă la ei echipamentul de iarnă din care să nu lipsească colţarii şi pioletul.

Sursa foto: Facebook

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...