G4Media.ro

Toate partidele maghiare merg pe mâna unui candidat independent la primăria Târgu…

Sursa Foto: Facebook/ Soos Zoltan

Toate partidele maghiare merg pe mâna unui candidat independent la primăria Târgu Mureș/  Zoltán Soós este susţinut de UDMR și de radicali

Alianţa Maghiară din Transilvania (EMSZ) îl susţine tot pe Zoltán Soós care candidează pentru funcţia de primar al oraşului Târgu Mureş la alegerile locale, transmite MTI, citată de Rador.

Zoltán Soós, care va intra în această competiţie ca independent, mai este susţinut şi de Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR), au anunţat marţi, la Târgu Mureş liderii EMSZ.

Alianţa Maghiară din Transilvania a fost forrmată în acest an, prin încheierea unei alianţe între Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) şi Partidul Civic Maghiar (PCM), astfel că şi aceste două forţe politice îl susţin pe directorul Muzeului Judeţean Mureş la alegerile locale care vor fi organizate în luna iunie.

Potrivit unui comunicat remis biroului din Bucureşti al Agenţiei ungare de Presă MTI, preşedintele PCM, János Mezei, a subliniat: Susţinerea lui Zoltán Soós este importantă, deoarece astfel va participa la competiţia electorală ca un candidat al tuturor maghiarilor, iar prin acordarea acestui sprijin s-a format o relaţie de cooperare, care a fost o dorinţă legitimă a maghiarilor din Târgu Mureş.

Zoltán Soós şi-a anunţat candidatura, ca independent, în luna februariea acestui an, iar în acest proiect a fost susţinut şi de conducerea UDMR, această susţinere fiind condiţionată, de altminteri, de susţinerea celorlalte două partide maghiare mai mici.

La conferinţa de presă susţinută marţi, la Târgu mureş, a participat alături de János Mezei şi preşedintele PPMT, István Csomortányi.Cei doi preşedinţi de partid au declarat că prin susţinerea lui Zoltán Soós, la Târgu Mureş s-a format aceea unitate maghiară a cărei scop este schimbarea primarului Dorin Florea – care ocupă această funcţie de 20 de ani – la alegerile locale din acest an, pentru ca „Capitala Ţinutului Secuiesc să aibă din nou un primar maghiar”.

István Csomortányi a precizat: „Este clar că oraşul are nevoie de o schimbare, deoarece actuala conducere a oraşului este incapabilă pentru îndeplinirea sarcinilor sale”.

„Faptul că oraşul Târgu Mureş are nevoie un nou primar nu este o chestiune etnică. Este în interesul locuitorilor oraşului ca epoca lui Dorin Florea să se încheie, şi de aceea este nevoie de o colaborare care crează posibilitate pentru condiţiile schimbării”, a mai spus preşedintele PPMT, care a adăugat: Este important ca Zoltán Soós să fie susţinut şi de alte organizaţii politice, chiar şi de organizaţii româneşti.

La alegerile locale din 2016, Zoltán Soós a obţinut cu 1.700 de voturi mai puţine faţă de Dorin Florea, astfel că în ultimii 20 de ani Soós a fost cel care a luptat cel mai puternic cu primarul român.

Sursa Foto: Facebook / Soos Zoltan

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Probabil ca Romanii din Targu Mures, majoritari in acest oras, vor prezenta 3 candidati si se vor prezenta in numar mic la urne, pierzand in acest fel alegerile.
  Romanilor nu le trece prin minte ca, pentru a castiga alegerile, trebuie sa prezinte un singur candidat si sa vina in numar mare la vor.

  • Stati linistit, SRI deja lucreaza sa aranjeze asa lucrurile sa fie doar un singur candidat pur etnic roman. Migrantii Moldoveni a lui Ceasescu sa nu se supere prea tare. Sa nu cumva hipertoleranta romaneasca sa intre in cap ungurilor din oras. Mizerie tipic securista in oras… Pentru mine e clar ca in tara asta degeaba mergi la vot.

   Si articolul asta e un lobby impotriva lui Soos.

  • @zoli :
   SRI nu poate face nimic in aceasta problema. SRI culege doar informatii.
   Din pacate, informatiile culese de SRI, daca SRI-ul nu doarme, nu duc la masuri din partea autoritatilor, pentru protejarea Romanilor din aceste judete, pentru protejarea statului unitar Roman, pentru protejarea intereselor Romaniei.

  • Partidele romanesti ar trebui sa sustina un candidat provenit din Sri Lanka, ca sa le dea peste ochi boanghenilor.

  • Mai Zoli, am citit articolul si chiar n-am vazut justificarea pentru afirmatia ca articolul e un lobby impotriva lui Soos.
   Cat despre motivarea candidaturii cu faptul ca primarul din „capitala Tinutului Secuiesc” TREBUIE sa fie maghiar…e FALS. Trebuie sa fie cinstit si gospodar, atat. Cum ar fi ca cei din Baia Mare sa faca front unit impotriva primarului maghiar, ca musai sa fie roman primarul din „capitala Tinutului Maramuresului”? Daca primarul maghiar indeplineste conditiile mentionate mai sus, nu vad de ce nu ar fi reales.

  • Erata, primarul din Satu Mare, nu Baia Mare…

 2. Fii pe pace,nu va ajunnge in vecii-vecilor vreun roman sa fie primar intr-o localitate cu mai multa populatie maghiara -nu neaparat majoritara ;poate daca uita ca inaintasii au fost romani/sasi (vezi numele multora dintre cei mai aprigi aparatori ai „identitatii”maghiare)

 3. Trebuie sa existe un contra candidat serios, altfel ne alegem cu un extremist ca primar, caci este sustinut de doua partide extremiste care propovaduiesc Ungaria Mare: PPMT si PCM.

  • Las’ ca vine Marius Pascan, un mare neexetremist…. doar ca nu-i place tot ce-i „ungur” si vrea unirea cu Moldova.

   Zimbrule daca nu stii cine e acest Soos atunci nu comenta!

  • Tu probabil acum auzi prima oarã de Soós dar l-ai si fãcut extremist.Dorin Florea ce este???

 4. Daca va „lucra”pentru comunitate precum inaintasii co-etnici(aflati la un moment dat prin guvern,functii „centrale” sau primari ) ,orasul are asigurat un viitor minunat

 5. Inca o dovada, daca mai era nevoie, desi se vede si de pe Luna, ca aceste alegeri intr-un singur tur sunt o imensa porcarie. Sper ca cei ce au fatat acea modificare in lege sa regrete cu varf si indesat ce au facut.

 6. Dorin flocea ar trebui schimbat ,nu e cam prea mult 20 de ani de boierie?

 7. UDMR conduce jjudetul de 16 ani impreuna cu PNL si PSD.
  Florea este primar de zeci de ani, deoarece maghiarii din UDMR l-au ajutat si fostii maghiari din UDMR.
  Ultima fraza din articol este o minciuna. Va garantez ca nu a facut SOOS Zoltani nicio opozitie serioasa in ultimii nu20 de ani, dar ultimii 4 ani.