G4Media.ro

Timișorenii vor putea înota în cele trei bazine ale școlilor și grădinițelor…

Sursa foto: Pixabay

Timișorenii vor putea înota în cele trei bazine ale școlilor și grădinițelor din municipiu / Se va plăti minim 150 lei pe oră

Bazinele școlare de înot din Timișoara pot fi deschise și publicului larg, după ce Consiliul Local a aprobat un regulament în acest sens, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Timișoara.

Școala Generală nr. 30 este singura din vestul țării care deține un bazin de înot, care va fi disponibil contra cost, însă doar după ora 16.00.

“Nu consider că trebuie să mă transform într-un administrator pentru bazinul de la Școala 30, de dimineață până seara, fără ca elevii noștri să aibă un beneficiu. Propunerea noastră a fost ca, până la ora 16.00, elevii școlii, împreună cu elevii de la școlile speciale, să poată desfășura opționalul de înot, iar după ora 16.00, bazinul să poată fi închiriat contra cost. Bazinul nu poate fi funcțional dacă nu avem o sumă consistentă de bănuț, să plătim întreținerea lui”, spune directoarea Școlii Generale nr. 30, Mihaela Șora.

Două grădinițe din Timișoara au la rândul lor astfel de bazine, respectiv Grădinița PP22 și Grădința 26. Cluburile sau asociaţiile sportive de copii și juniori nu vor achita nicio taxă de acces, dar vor plăti utilitățile pe perioada utilizării bazinului. Persoanele juridice sau persoanele fizice autorizate cu activitate în domeniu, vor achita minim 150 lei/oră/culoar.

În cazul sălilor de sport, 14 la număr, cluburile și asociațiile sportive vor avea acces doar cu plata utilităților, spune Carmen Proteasa, șef serviciu Programe educaționale.

“Dacă există, de exemplu, o gașcă de prieteni dintr-un cartier care ar vrea să meargă să joace fotbal în sala de sport, care nu este parte din niciun club, nu este o structură organizată, este mai degrabă ceva ad- hoc,, pe baza regulamentului, pot să închirieze un slot într-un anumit interval de timp și persoana care va încheia acel acord cu școala va plăti 200 lei, dacă vor să joace fotbal. Până la urmă noi trebuie să sprijinim sportul, aceasta este politica pe care ne-o dorim foarte mult s-o implementăm, să fie mai degrabă înspre folosul cluburilor care duc mai departe copii spre alte campionate sau alte competiții sportive și vrem să sprijinim în felul acesta participarea și antrenamentul copiilor”, spune Carmen Proteasa.

Solicitările celor interesați vor fi analizate de Consiliile de Administrație ale școlilor, care vor stabili atât suma de plată, cât și orarul de acces la bazele lor sportive.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...