G4Media.ro

Timișoara – Capitală Europeană 2021 “în format digital”, din cauza pandemiei? Mutarea…

Sursa foto: Primăria Timișoara

Timișoara – Capitală Europeană 2021 “în format digital”, din cauza pandemiei? Mutarea unor evenimente în online e o opțiune, potrivit Universității de Vest

Formatul digital este luat în considerare pentru o serie de evenimente legate de statutul de Capitală Culturală Europeană, pe care Timișoara îl va avea anul viitor, reiese dintr-un comunicat transmis, joi, de Universitatea de Vest din acest oraș. Instituția, care este membru fondator al asociației ce gestionează calendarul și planul de acțiune pentru Capitala Culturală Europeană 2021, arată că opțiunea digitală este apreciată de unii, dar primită cu rezervă de alții și este luată în discuție alături de posibila amânare a unor evenimente care s-ar putea să nu se poată organiza în condiții normale, din cauza măsurilor impuse de pandemie.

  • Timișoara a fost desemnată Capitală Europeană pentru 2021 alături de alte două orașe – Novi Sad (Serbia) și Elefsina (Grecia).

Comunicatul UVT arată că a fost avută în vedere și posibilitatea ca evenimentele să fie amânate, având în vedere o cerere în avest sens din partea orașelor care joacă acest rol în 2020 – Rijeka (din Croația) și Galway (Irlanda), cerere care ar fi avut efecte asupra evenimentelor programate anul viitor. Dar, conform unei poziții a Comisiei Europene, acest calendar nu poate fi amânat. cu un an. dar pot fi decalate unele evenimente.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Terminati cetateni cu timpeniile! In 2021 virusache va fi doar o amintire neplacuta.

  2. Ce noroc pe Timisoara! Oricum nu fusese pregătită. Calificarea orașului a fost un fiasco. Alte orașe meritai acest titlu și l-ar fi folosit mai cu cap. Capitala culturală cu centrul parțial in ruina. Sau in șantier…