G4Media.ro

Teodorovici anunță că taxa pe băuturile răcoritoare cu conținut ridicat de zahăr…

Teodorovici anunță că taxa pe băuturile răcoritoare cu conținut ridicat de zahăr va fi prinsă într-un nou proiect inițiat de Ministerul Sănătății

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat luni că Ministerul Sănătății va iniția discuții cu mediul de afaceri în urma cărora va propune un act legislativ pentru instituirea unei taxe pe băuturile răcoritoare cu conținut ridicat de zahăr.

”Taxa nu era inițiată de Ministerul Finanțelor. Va fi o discuție pe această propunere de taxă, Ministerul Sănătății – ca inițiator – va avea discuțiile publice, cele două comisii de sănătate din Parlament susțin și ele taxa, pe baza rapoartelor OMS”, a spus Teodorovici într-o conferință de presă la Guvern.

El a acuzat voalat presiunile industriei de băuturi răcoritoare, spunând că ”am văzut, ca de fiecare dată când există un interes, se pun în mișcare diferite acțiuni. E bine să așa se mai cresc încasările pe o anumită zonă a economiei”.

Reamintim că propunerea de ordonanță care introducea această taxă a fost pusă în dezbatere publică săptămâna trecută de Ministerul Finanțelor, dar a fost retrasă ulterior.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Dacă se vrea a fi o taxa care vizează sănătatea ar trebui să fie pusă pe orice produs care conţine zahăr. Pur şi simplu o taxa pe zahăr. Dar bănuiesc că nu îi interesează sănătatea ci doar bugetul. Praf în ochi. Cum ar fi ca taxa pe tutun să vizeze doar ţigările fără filtru?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.