G4Media.ro

Taxele şi impozitele locale vor fi majorate în Bucureşti anul viitor, cu…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Taxele şi impozitele locale vor fi majorate în Bucureşti anul viitor, cu rata inflaţiei, respectiv 10,4% – proiect în dezbatere publică

Taxele şi impozitele locale vor fi majorate, în 2025, în Bucureşti, cu rata inflaţiei (10,40%), potrivit unui proiect de hotărâre pus în dezbatere publică de Primăria Municipiului Bucureşti, transmite Agerpres.

Potrivit Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, în cazul oricărui impozit sau taxe locale ce constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite cifre în lei, acestea se indexează, anual, până pe 30 aprilie, de consiliile locale, ţinând cont de rata inflaţiei pentru anul fiscal anterior, comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prevede proiectul de act normativ.

Sumele indexate se aprobă prin hotărâre a consiliului local şi se aplică în anul fiscal următor. La nivelul Capitalei, această atribuţie revine Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Conform unei adrese a Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, pentru anul 2023 rata inflaţiei este de 10,40%.

Bonificaţia pentru plata cu anticipaţie, până pe 31 martie, a impozitului/taxei pe clădiri, terenuri şi pe mijloace de transport datorate de contribuabili este de până la 10%.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Legea 227 trebuie modificata. E absurd sa produci inflatie cand ai deja destula si trebuie sa te lupti cu ea.

  2. Băieții ăștia, în frunte cu N.Dan, nu sunt normali la cap, clar!
    Cu greu am înghițit în 2022 creșterea de la 62 la 500 lei și în 2024 la 569 lei a taxei pe locul de parcare.
    Să vii din nou sa anunți că vei crește în 2025 cu 10, 4%, mi se pare nesimțire și inconștiență crase!
    Cred că vor musai scandal mare în Capitală, iar eu sunt dispus oricând!