G4Media.ro

SURSE Ce au convenit Orban și Iohannis la ședința de azi: favoriții…

SURSE Ce au convenit Orban și Iohannis la ședința de azi: favoriții momentului la ministerele Justiției, Internelor, Dezvoltării și Sănătății. Orban vrea creșterea salariului minim în 2020

Ioan Cupșa e favoritul PNL pentru Ministerul Justiției, iar Gabriel Andronache pentru secretariatul general al Guvernului, au declarat surse din PNL pentru G4Media.ro. La Sănătate, cardiologul Horațiu Suciu e favorit în fața lui Victor Costache, în timp ce Robert Sighiartău are prima șansă la Ministerul Dezvoltării, un minister-cheie pentru relația cu liderii locali.

Marcel Vela este favoritul lui Ludovic Orban pentru Ministerul de Interne, iar Bogdan Aurescu, consilier al președintelui Iohannis, are postul aproape sigur la Ministerul de Externe, ca și generalul Nicolae Ciucă (șeful Statului Major) la Ministerul Apărării.

Numele au fost agreate la întâlnirea de azi de la sediul PNL cu președintele Klaus Iohannis, au mai declarat pentru G4Media.ro surse liberale.

Tot la ședința de azi, premierul desemnat Ludovic Orban a spus că vrea să crească din 2020 salariul minim (acum e 2080 de lei), dar și pensiile, așa cum prevede legea votată de PSD în acest an.

Foto: Ludovic Orban și Klaus Iohannis (Presidency.ro)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

40 comentarii

  1. O veste buna pentru amantele Partidului!
    Creste salariul minim. Daca creste salariul minim toate salariile de pe scara 1 – 10 a Partidului vor creste! Adica salariile lor Mari vor fi si mai MAri!

    • pai au si ei clientela ce credeai? pensiile speciale pentru parlamentari si alea pemt4u primari le-au votat cot la cot cu psd

  2. Masura liberala, ce mai…

    • Corect!

    • Asta cu cresterea pensiilor e maxima. In 2020 trebuie crescute parca cu 50% ( bomba cu efect intarziat). Probabil de teama sa nu-si reduca sansele la parlamentare , sunt dispusi la orice. Chiar daca asta inseamna sa arunce toata tara in haos.

    • Intrebarea ar fi : cu ce va diferentiati fata de PSD ? Ca si aia au bagat toti banii in pensii si salarii si au pierdut alegerile. Deci sa intelegem ca tot fara drumuri, spitale, scoli , canalizare, apa ramanem.

  3. Faceti dracului ceva ca e un haos institutional de nedescris! Institutiile sunt asediate la propriu de politrucii PSD, impostura, incompetenta, lipsa de responsabilitate, fac zilnic victime iar voi nu sunteti in stare sa formati un guvern in conditiile in care mai sunt saptamani pana la alegerile prezidentiale. Habar nu aveti ce se intampla in tara, in spitale, scoli, administratii locale, etc..
    Toata vara ati huzurit si nu v-ati gandit ca trebuie sa fiti pregatiti sa puneti ceva in locul tutei de la Guvern si a gastii lui Dragnea, ceva care sa aduca o schimbare in bine, nu sa defilati cu V.BLAGA, G.FALCA, etc.

    • Poate intelegi doamna ca guvernarea unui buget de miliarde de RONi nu este treaba usoara…iar de Dragnea ciocul mic,omul s-a adus acolo unde ati zbierat cu totii!

  4. Zici ca e un guvern pesede sub acoperire: tot inainte cu Cupsa, liberalul care, într-un moment important, a votat, din prostie sau din interes, recursul compensatoriu, creștem salariul minim blablabla. Inteleg ca va ramane si Ministerul Tineretului și Sportului, acolo unde ar fi favorit Gabriel Toncean, șeful de la culturism, absolvent de facultate la distanta la 40 de ani și care păstorește sportul cu cele mai multe scandaluri de dopaj. Ca la PSD.

    • @Ari
      Domnul Cupsa este avocat membru al Baroului Bihor din 1997 pana in prezent si membru in „Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi”/cdep.
      Prostia, la votul favorabil recursului compensatoriu, este complet exclusa; a stiut exact ce-a votat. 🙂

    • Daca parlamentarul Cupsa vota din greseala legea recursului compensatoriu, ISI DADEA DEMISIA, sau initia o lege de anulare a acestei legi scandaloase si rusinoase.

    • @ cavas: Ia uite-l, manca-l-ar mama pe el, pe Cupsa cum a votat el Legea Recursului Compensatoriu:
      http://www.cdep.ro/pls/steno/evot2015.nominal?idv=16697&ord=2

      1.Daca a votat din greseala ceva atat de important, ce va mai vota, din greseala, la repezeala, in calitate de Minsitru?
      2.Daca a votat din interes, este un mare ticalos, de teapa pesedeilor.

      Eu zic totusi ca mai exista juristi prin peneleu fara chestii legate de picior.

  5. Intrebare pentru trolii liberali: daca dupa caderea guvernului Tudose, Iohannis ar fi spus: „e cel de-al 2-lea guvern format de PSD pe care l-a dat jos singur, NU MAI OFER A TREIA SANSA PSD pentru ca au dovedit ca sunt n e s e r i o s i, prin urmare desemnez pe domnul Ludovic Orban sa formeze noul guvern, nu-i asa ca tarii asteia ii era mai bine acum? Era timp si de anticipate, daca doborau doua guverne, ramanand Tudose ca interimar, nu era asa de rau ca dancila.. adica inteleg sa aratati cu degetul inspre useristi ca nu ajuta la plecarea lui dancila, dar este ipocrit sa va faceti ca nu intelegeti ca din cauza lui Iohannis avem o Dancila inca prim ministru

    • Dreptate ai, sa fi acceptat un om cu mai multă putere de la PSD, nu Dancila, așa ne-am pricopsit cu risipa

    • Iohannis nu trebuia sa accepte nici un ministru PSD a treia oara, atat timp cat nu era fortat de Constitutie pentru ca nici un partid sau alianta nu castigase alegerile cu peste 50% . A nu se confunda nominalizarea unor ministri pe care poate sa-i respinga doar o singura data, cu nominalizarea premierului. Curios este „curajul” pesedistilor de a da jos de doua ori premierul, riscand ca Iohannis sa nominalizeze o persoana neagreata de ei, cu posibilitatea declansarii unor alegeri anticipate. Fie erau nebuni sa riste, ceea ce nu cred, fie au mers la sigur , dar asta inseamna o inlelegere prealabila cu Iohannis, ceea ce nu ar fi exclus

  6. Deci ramane cum am stabilit fraierii muncesc fara spitale, fara autostrazi in timp ce privelegiatii au salarii duble plimband hartii , pnl vine si continua aruncarea pomenilor in anumite categorii sociale.

  7. In Sica mandolina am ceva încredere , restul partidului însă lasă de dorit .
    USR este singura varianta viabila .
    Blaga , Gorghiu , Turcan ………sunt scârbit .
    Livache cel puțin a fost pe fata .
    PNL este precum curva ce se declară fata mare , nu a luat toată plua , doar capul și cotorul .

  8. Bogdan Aurescu si generalul Ciuca este o alegere foarte buna foarte.Despre Cupsa nu pot spune mult, daca omul a facut o greseala cu votul,ok e omeneste, toti gresim in viata.
    Cine este Vela asta ? La MAI avem nevoie de un om integru si ferm care sa faca curatenie,aici trebuie ba orbane sa te mai gandesti.este un minister cheie.Romanii au mari asteptari in sensul asta !

    Am incredere in presedintele Iohannis,daca el a discutat cu orban de persoane,inseamna ca are informatii destule despre ei.Mult succes.

    • Parca era o cutuma sa nu punem militari la sefia Min. Apararii. Tocmai pentru a dovedi ca ne-am indepartat definitiv de sistemele dictatoriale.

  9. Orban nu repeta (ma rog, pare ca nu vrea sa repete) greseala lui Basescu.
    Ce nu s-a pus suficient in prim plan: prin lege, nu poti scadea salariile dar … numarul salariatilor?? V-ati dus dupa fenta cu veorica nu scade salariile.
    Deci, pregatiti-va de competitie, dragi bugetari. Aceeasi treaba va trebui executata cu … 66,66% din efectivul actual. Si, de ce nu, salariile pot chiar sa creasca! Hai, ca puteti! Sau…. nu! fuga la privat!
    Ca sa fim corecti, si Base a pus problema : ori serviciu, ori salarii cat de cat…
    Ati uitat imediat! Ati ales salariu cat de cat!
    Dupa aia …
    Basescu a taiat salariile, huo! Pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti.
    Daca taia din schema era mai bine pe termen lung, dar Voi nu ati vrut!

    • Bineinteles ca redimensionarea apatratului bugetar va fi facuta, nu e alta cale. Ori taiere de salarii, ori reducere de personal pentru ca, deocamdata, nu exista alte surse sa acopere elucubratiile psd-iste. Iar reducerile de personal sint varianta corecta nu taierile de salariu (care au generat o selectie negativa – toti cei capabili au plecat, baltitorii au ramas).

    • Chiar! 50 % plimbă hârtie igienică prin instituțiile publice , nici măcar tabelașe pe coli ministeriale !! Trag apa după … și asta e tot ! Și mâine e o altă zi…. muncă doar de kko!

  10. „Alo, Kiseleff 10? Vă rugăm frumos să-i împrumutați și lui Ludovic tabla pe care a scris la TV Daddy Programul de Guvernare, de le curgeau la toți balele ca la orcile lui Saruman! Și niște cretă galbenă, vă rugăm tot frumos…!”

  11. PENTRU APLAUDACII U.S.R.
    Dar cine a oprit USR sa participe la guvernare , daca aveau oameni mai buni si idei mai breze ? De ce au tinut sa arate ca sunt doar niste impotenti politici , cu cap sec si gura mare ?
    Si , in perspectiva , la ce voturi mai speri , dupa ce , cand a fost greu si nevoie de tine , te-ai dovedit a fi doar un cacacios ?

  12. Rusine PNL! Ioam Cupsa la Justitie? A votat recursul compensatoriu , este strigator la cer! Nu poti veni acum sa spui, a gresit saracul, a votat precum a semnat primarul, asta agraveaza si impinge si mai adanc situatia in penibil. USL traieste!

  13. Au băgat vreo 2 nume cu popularitate la publicul cât de cât educat ca să câștige măcar cu dreptul întâi, dar până la formula finală e cale lungă.
    În privința salariilor și pensiilor, e mai complicat. Parlamentul dă legea, guvernul o pune în practică. De-aia se numește executiv, pentru că execută. Și apoi, doar nu se așteaptă cineva la tăieri în ani electorali.

  14. cupsa .. nu s-a stabilit ca e un psd-ist imputit? scz .. usl-ist .. pnl-ist .. mai pe scurt un imputit …?

  15. Pe bune, Cupsa? Ce diferenta e intre Cupsa si Ciordache? A, da, cateva clase de scoala si cam atat.

  16. Liberali!!! , vi se pare mare pensia de 1700 pentru cineva care a lucrat 35 de ani cu salariul mediu pe economie ( acum 3500 net ) , mie nu , când voi ieși în pensie sper să fie 45% din salariul mediu brut pe economie . Să dispară pensiile speciale și aparatul birocratic ineficient ca să fie bani pt pensionarii care au muncit o viață, să nu fie nevoiți să lucreze după ce ies în pensie.

  17. Este adevrat ca orban vrea sa il puna pe Laurențiu Leoreanu la ministerul dezvoltarii ?
    Daca este adevarta,atunci gasca Udrea-basescu sant iarasi update.Ce fracu, nu aveti alti oameni ba orbane ? Iarasi incepeti cu traseisti ?

  18. Dacă generalul Ciucă acceptă desemnarea ca ministru al apărării s-a terminat cu depolitizarea instituțiilor de forță.

  19. Este revoltator, in tara asta numai psd are dreptul sa creasca salariul si pensiile. Ha, ha , daca le ia opozitia si arma asta ramin in fundul gol

  20. Le-a venit mintea la cap. Daca scoteau salariul minim nenoroceau tara. Daca ar invata si Orban un gram de economie si doua de istorie si-ar da seama si de cota unica ca-i ceva primitiv pt. 2019. Trebuie ‘arsi’ toti profitorii. Taxati in functie de bogatie. Liberalism sau nu, stanga si dreapta n-au legatura cu Libertatea. Oamenii ca sa fie liberi, trebuie sa aiba doza minima de decenta, manifestata ‘cash’. Sa simti ca traiesti, nu slugaresti.

  21. Vechi politicieni, vechi cutume. Promisiuni de campanie identice cu psd- va dam, va marim pensiile. Marim si salariul minim, poate mai omoram cateva societati particulare. N-ar trebui ca aceste masuri sa aiba la baza o crestere economica reala si nu una bazata pe consum? N-ar trebui sa punem, in primul rand, economia pe roate, sa crestem investitiile?

  22. Dl Orban apare, după război, cu alte promisiuni decât cele făcute până acum. Mi se pare a fi de râs dacă n-ar fi de plâns. Dacă şi USR îşi schimbă promisiunile şi noi stam cuminți „liniştiți la locurili noastre”, suntem terminați ca popor.