G4Media.ro

Subiecte greșite la Geografie, pentru absolvenții din Cugir care au susținut Bacalaureatul:…

Subiecte greșite la Geografie, pentru absolvenții din Cugir care au susținut Bacalaureatul: Candidații unui liceu au primit subiectele din 2019 – Alba24.ro

Elevii Colegiului Național “David Prodan” din Cugir au susținut ieri examenul de Geografie, la Bacalaureat, de două ori. Motivul: patru membri ai comisiei de examen le-au dat inițial liceenilor subiectele greșite – pe cele din 2019, relatează publicația Alba24.ro.

Înaintea probei la alegere a profilului și specializării, ultimul examen din cadrul acestei sesiuni de Bacalaureat, comisia de examen a început procedura normală de printare în ordine alfabetică a subiectelor care au fost extrase. Când profesorii din comisie au ajuns la subiectul de Geografie, acesta nu a putut fi printat și comisia a trecut mai departe, a explicat pentru Alba24.ro șeful de comisiei de examen la nivel județean, Dan Cherecheș.

La final, comisia a revenit la subiectul de Geografie și a reușit să-l printeze, însă profesorii nu și-au dat seama că făcuseră o greșeală: scoseseră la imprimantă subiectul din 2019.

Comisia de examen a văzut că subiectele sunt de anul trecut abia după ce candidații la Bacalaureat începuseră să rezolve cerințele, așa că i-a dus pe cei înscriși la Geografie într-o altă sală de clasă unde au primit, apă, mâncare și cafea, relatează Alba24.ro.

Absolvenții de liceu care primiseră subiectele greșite la Geografie au început din nou examenul, de data aceasta cu subiectele de rezervă, așa cum prevede metodologia, și cu începere de la ora 14:00.

Cherecheș a precizat că cei patru profesori din comisie au fost sancționați disciplinar și, timp de 3 ani, nu vor mai avea voie să facă parte din nici o comisie de examen.

 

Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.