G4Media.ro

SUA şi Coreea de Sud au testat rachete, ca răspuns la lansarea…

Sursa foto: Pxfuel.com

SUA şi Coreea de Sud au testat rachete, ca răspuns la lansarea din Coreea de Nord

Statele Unite şi Coreea de Sud au lansat, miercuri dimineaţă, ora locală, patru rachete în largul coastei de est a Peninsulei Coreene, potrivit Statului Major interarme sud-coreean, transmite CNN, citată de News.ro.

Testul a fost al doilea exerciţiu al aliaţilor în mai puţin de 24 de ore, după un test de lansare provocator marţi dimineaţa de către vecina Coreea de Nord, care a lansat o rachetă balistică fără avertisment deasupra Japoniei, într-o escaladare semnificativă a programului său de testare a armelor.

SUA şi Coreea de Sud au răspuns iniţial provocării cu un exerciţiu de bombardament de precizie marţi, care a implicat un avion de vânătoare sud-coreean F-15K care a tras două muniţii aer-sol asupra unei ţinte virtuale într-un poligon de tragere la vest de Peninsula Coreeană, potrivit şefilor sud-coreeni.

Aliaţii răspund de obicei la testele cu rachete ale Coreei de Nord prin exerciţii militare.

Lansarea de miercuri a inclus patru rachete ATACMS, se arată în declaraţia şefilor interarme sud-coreeni. Cunoscute şi sub numele de Sisteme de rachete tactice ale armatei, astfel de arme sunt rachete sol-sol care pot zbura în jur de 320 de kilometri (200 de mile).

Potrivit lui John Kirby, coordonatorul Consiliului de Securitate Naţională pentru comunicare strategică, lansarea a fost menită să demonstreze că SUA şi aliaţii lor au „capacităţile militare pregătite pentru a răspunde provocărilor Nordului”.

”Nu este prima dată când facem acest lucru ca răspuns la provocările Nordului, pentru a ne asigura că ne putem demonstra propriile capacităţi”, a declarat Kirby pentru CNN.

„Vrem să vedem denuclearizarea peninsulei coreene, (liderul nord-coreean Kim Jong Un) nu a arătat o înclinaţie de a se mişca în această direcţie, sincer, el se mişcă în direcţia opusă prin continuarea acestor teste cu rachete care sunt încălcări ale rezoluţiilor Consiliului de Securitate”, a adăugat el.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...