G4Media.ro

SUA propune să reducă cu 90% numărul de infecții HIV, până în…

SUA propune să reducă cu 90% numărul de infecții HIV, până în 2030 / Sunt 1,2 milioane de persoane seropozitive, în prezent, în Statele Unite

Casa Albă a prezentat miercuri, cu ocazia Zilei mondiale de luptă împotriva SIDA, o strategie menită „să pună capăt epidemiei până în 2030” în SUA, relatează Agerpres, care citează AFP.

Preşedintele SUA, Joe Biden, urmează să evoce liniile directoare ale acestei strategii ce vizează să reducă cu 75% până în 2025 a numărului de infecţii cu virusul HIV şi cu 90% până în 2030, potrivit unei foi de parcurs elaborate de Administraţia americană.

Este vorba de a pune în aplicare o strategie „mai coordonată şi mai integrată”, potrivit unei surse a Casei Albe care a solicitat anonimatul.

Mai mult decât dimensiunea medicală, executivul american doreşte să aibă în vedere factorii sociali, precum dificultăţile de acces la o locuinţă, sau insecuritatea alimentară, care pot influenţa diagnosticul sau tratamentele.

Administraţia Biden doreşte totodată să considere rasismul drept „o ameninţare la sănătatea publică”, în măsura în care discriminările afectează accesul la îngrijirile medicale sau sporesc riscul de a contracta HIV.

Mai mult decât a preveni noi infecţii, această strategie vizează să amelioreze calitatea vieţii a 1,2 milioane de persoane seropozitive în prezent în SUA, mai ales în rândul celor vârstnici.

În 2019, numărul infecţiilor cu HIV în SUA a ajuns la 34.800. Această cifră, în scădere cu 8% între 2015 şi 2019, reprezintă „un semn de progres încurajator”, dar care rămâne „inegal” în funcţie de populaţiile vizate, este de părere Administraţia Biden.

SIDA a ucis aproximativ 700.000 de persoane în SUA, de când autorităţile sanitare au semnalat primele cazuri în urmă cu 40 de ani, notează Casa Albă.

Citește și

SIDA a ucis un copil la fiecare 5 minute în 2020

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Poate nu se mai babardesc in cooooorsi asa scapa de HIV.

  2. In traducere, Pfizer va injecta naiba stie cu ce, niste oameni nu in numele CoVid de data asta, dar HIV. Africa nu s-a injectat cu anti-Covid si n-a venit nicio apocalipsa peste ei, dar stai ca acum o s-o injecteze cu anti-HIV.

    • Uhm…
      Egiptul e una dintre cele mai dezvoltate tari din Africa. Acolo nici macar nu stiu exact cati oameni traiesc in sudul Vaii Nilului, dar sigur ca putem sa spunem ca nu li s-a intamplat nimic din moment ce nu se inregistreaza nici decesele si nici nasterile. Doar gandeste-te cum e in alte locuri.