G4Media.ro

SUA anunță un nou pachet de asistență de securitate de 350 de…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

SUA anunță un nou pachet de asistență de securitate de 350 de milioane de dolari pentru Ucraina

Administrația Biden a autorizat un ajutor suplimentar de 350 de milioane de dolari pentru securitatea Ucrainei, a anunțat luni secretarul de stat Antony Blinken, relatează CNN.

Pachetul include „mai multă muniție pentru HIMARS și obuziere furnizate de SUA pe care Ucraina le folosește pentru a se apăra, precum și muniție pentru vehiculele de luptă pentru infanterie Bradley, rachete HARM, arme antitanc, bărci fluviale și alte echipamente”, a declarat Blinken într-un comunicat.

Pachetele de asistență sunt extrase direct din stocurile de armament ale SUA și pot fi expediate rapid în Ucraina.

Blinken a reiterat luni că SUA vor fi alături de Ucraina „atât timp cât va fi nevoie”.

„Rusia singură ar putea pune capăt războiului său astăzi”, a spus el. „Până când Rusia o va face, vom rămâne uniți cu Ucraina atât timp cât va fi nevoie”.

Conext

Ultimul pachet de echipamente americane pentru Ucraina a fost anunțat la începutul acestei luni și a fost evaluat la 400 de milioane de dolari. Acel pachet a inclus, pentru prima dată, poduri lansate de vehicule blindate, un sistem folosit pentru a lansa poduri pentru a traversa tranșee și obstacole înguste de apă.

SUA au alocat peste 32 de miliarde de dolari pentru a ajuta Ucraina de la începutul invaziei la scară largă a Rusiei, în urmă cu mai bine de un an.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...