G4Media.ro

SUA adaugă pe lista neagră mai multe companii care au ajutat armata…

Sursa foto: Facebook / Szijjártó Péter

SUA adaugă pe lista neagră mai multe companii care au ajutat armata rusă, programul nuclear al Pakistanului și o firmă de electronice din Iran

Casa Albă a pus pe lista neagră o serie de companii pentru că au ajutat armata rusă, activitățile nucleare ale Pakistanului sau pentru că au aprovizionat o companie iraniană de electronice, relatează Sky News.

Entitățile, cu sediul în Letonia, Pakistan, Rusia, Singapore și Elveția, au fost adăugate pe o listă de control al exporturilor din cauza preocupărilor legate de securitatea națională și politica externă a SUA.

Printre companii se numără Fibre Optic Solutions din Letonia, care produce giroscoape din fibră optică și alte echipamente, și AO Kraftway Corporation PSC din Rusia, care se autointitulează una dintre cele mai mari companii IT rusești.

Această din urmă companie spune că construiește și vinde o gamă largă de soluții IT, inclusiv producția de hardware.

Administrația Biden a adăugat, de asemenea, 10 companii din Pakistan și Emiratele Arabe Unite despre care spune că prezintă un risc inacceptabil de a utiliza sau deturna articole pentru activitățile nucleare nesecurizate ale Pakistanului.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...