G4Media.ro

STUDIU Nouă din zece angajaţi vor să aibă posibilitatea de a alege…

STUDIU Nouă din zece angajaţi vor să aibă posibilitatea de a alege să lucreze de acasă și după ce vor fi relaxate restricțiile impuse de pandemie

Aproximativ nouă din zece angajaţi vor să poată alege dacă să muncească de la birou sau de acasă de îndată ce restricţiile de la locul de muncă impuse de pandemia de COVID-19 vor fi relaxate, indică un studiu realizat de Cisco Systems, transmite miercuri Reuters, preluată de Agerpres.

Pandemia cauzată de noul coronavirus a modificat rapid atitudinile faţă de lucrul de acasă, indică studiul ‘Forţa de muncă a viitorului’.

Deşi doar 5% dintre cei intervievaţi lucrau de acasă în cea mai mare a timpului înainte de impunerea restricţiilor, în prezent 87% dintre salariaţi vor să aibă posibilitatea de a alege unde, cum şi când lucrează, indică studiul Cisco.

Vicepreşedintele Cisco Systems, Gordon Thomson, a declarat că firmele vor fi nevoite să-şi reconfigureze modul de funcţionare, pentru a contribui la satisfacerea cererilor angajaţilor, care prioritizează comunicarea eficientă şi colaborarea înainte de orice altceva.

Thomson a adăugat că şi tehnologia va fi folosită pentru a garanta siguranţa angajaţilor şi a datelor personale în mediul lor de lucru, fie că este vorba de birou sau de locuinţă.

”Nu mai este vorba doar despre conectarea oamenilor, ci şi despre experienţa pe care o livrezi oamenilor în contextul în care ei sunt conectaţi. Investim mult mai mult în partea analitică ce merge dincolo de conectivitate”, a explicat el într-un interviu.

Studiul Cisco a fost realizat pe baza intervievării a 10.000 de oameni din 12 pieţe din Europa, Orientul Mijlociu şi Rusia.

Sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. SA SE DUCA LA MUNCA, CINE MAI IMI PLATESTE PENSIA? D-ASTA NU POATE FI MARITA cu 40% DIN CAUZA PUTORILOR CORPORATISTE

    • Da, asta spune și în articol. Vor să MUNCEASCĂ de acasă.

    • Oricum, dacă te consolează cu ceva, mulți dintre noi nu o sa mai prindă pensia având în vedere că vârsta de pensionare o să tot crească. Așa că o să ai ocazia să demonstrezi inclusiv tu cât ești de harnic până la o vârstă înaintată. 🙂

  2. Dar de ce de acasa, de ce nu de pe Coasta de Azur, Ibiza, Rio….