G4Media.ro

Strada Sforii din Brașov, a treia cea mai îngustă din Europa, ar…

Sursa foto: Brasov.net

Strada Sforii din Brașov, a treia cea mai îngustă din Europa, ar putea fi închisă pe timpul nopții, din cauza vandalizărilor / Ar urma să fie montate grilaje pentru a proteja strada și locuitorii din zonă

Strada Sforii din Brașov ar putea fi închisă pe timp de noapte. Fundaţia Monumentelor Istorice Braşov vrea să instaleze grilaje antivandalizare, informează Agenția de presă Rador.

„Vizitatorul va putea vedea strada, dar nu o va putea traversa”, spun reprezentanții Fundației Monumentelor Istorice.

„Pe timpul nopții este zgomot foarte mare produs de trecători pe stradă. De la simpli pietoni, vizitatori, la tineri cu trotinete și au trecut chiar și persoane cu motociclete. Spre stradă dau ferestre, în spatele cărora trăiesc oameni. Avem vecini care pleacă dimineața la 04.00 pentru că lucrează la cantina de ajutor social. Avem familii cu bebeluși. E foarte greu să te odihnești”, susține Kristina Creoşteanu, directorul executiv al Fundaţiei Monumentelor Istorice.

În 2018, autoritățile au amenajat o zonă, pe strada Sforii, unde trecătorii puteau lăsa mesaje.

Din păcate, întreaga stradă a ajuns să fie mâzgălită, nu doar zona delimitată de autorități.

Reprezentanții Fundaţia Monumentelor Istorice Braşov susțin că reabilitarea străzii ar costa municipalitatea aproape 600.000 de lei.

Strada Sforii este a treia cea mai îngustă stradă din Europa, după Spreuerhofstraße din Reutlingen, Germania (recunoscută de Cartea Recordurilor Guinness drept cea mai îngustă stradă din lume), și Strada Parlamentului din Exeter, Anglia.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. S-au gandit autoritatile sa ii prinda pe vamdali si sa fie documentati cu camere si trimisi la puscarie…?????

  2. Să pună un urs de pază, că le vine el de hac vandalilor.

  3. …….'” va putea vedea strada, dar nu o va putea traversa”, spun reprezentanții ………. adica, poate fi parcursa, nu si traversata, vasazica-tellea1`….ca de vazut nu ete ce fiind intre 2 pereti la sub 80 cm distanta!