G4Media.ro

Stoltenberg se declară convins că Franţa va rămâne un „aliat solid” indiferent…

Sursa foto: Photo 255164028 © Belish | Dreamstime.com

Stoltenberg se declară convins că Franţa va rămâne un „aliat solid” indiferent de viitorul său guvern

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi-a declarat convingerea joi, la Bruxelles, că Franţa va rămâne un aliat „solid şi important” indiferent de viitorul său guvern, relatează AFP, transmite Agerpres.

„Mă aştept ca Franţa să rămână un aliat puternic şi important în viitor”, a declarat Stoltenberg, întrebat despre eventualele sale îngrijorări cu privire la rezultatul alegerilor legislative anticipate.

„Experienţa demonstrează că aliaţii NATO au reuşit întotdeauna să rămână uniţi, indiferent de diferitele partide aflate la putere şi de diferitele majorităţi parlamentare”, a adăugat el.

Câştigător al alegerilor europene din Franţa, partidul Adunarea Naţională (RN, extrema dreaptă) al lui Marine Le Pen a cerut întotdeauna ieşirea Franţei din comandamentul integrat al NATO. Preşedintele partidului, Jordan Bardella, a afirmat însă că această retragere este acum condiţionată de „stabilizarea situaţiei din Ucraina”.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a criticat miercuri ambiguităţile RN faţă de Rusia şi dorinţa sa de a „părăsi NATO”.

Franţa s-a retras din comandamentul militar integrat al NATO în 1966, sub preşedinţia lui Charles de Gaulle, în numele suveranităţii naţionale, după care a reintrat în 2007 sub conducerea preşedintelui republicii de atunci, Nicolas Sarkozy.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Nu iese nimeni din Nato. Nici macar din UE nu vor.. Cu doar sa reformeze UE. Cu asta sunt de acord. Fiecare are dreptul sa iasa din comandament in ceea ce priveste o astfel de situatie, asa cum a facut si Ungaria. Nu au niciun drept sa ii oblige sa ajute pe cineva care nu vor. In schimb le pen a declarat ca nu vor iesi din nato si ca vor aplica art 5 in interiorul nato, la fel si bardella. Pana la urma.. Nimeni nu poate fi obligat sa faca ceva, dar legat de Nato, e greu de crezut ca se va intampla asa ceva, sa iasa din conducerea nato, mai ales inainte sa se termine in Ucraina. Si repet.. Cautati sa vedeti ca le pen sustine ca si orban ca nu vor sa iasa din nato si ca vor aplica fara rabat oricand art 5 in interiorul aliantei. Macron pierde… Si poate sa zica orice.