G4Media.ro

Stare de urgenţă în California, din cauza unei furtuni de iarnă puternice

Sursa foto: Captură video – Twitter / CGTN Global Watch

Stare de urgenţă în California, din cauza unei furtuni de iarnă puternice

Guvernatorul Californiei Gavin Newsom a instituit starea de urgenţă, în contextul în care vestul Statelor Unite sunt afectate de o furtună de iarnă puternică, relatează AFP, transmite News.ro.

Precipitaţii importante au loc de mai multe zile pe Coasta de Vest, iar joi 20 de milioane de oameni din California au fost vizaţi de o alertă de inundaţii.

Începând de miercuri, precipitaţii importante au avut loc în nordul Californiei, iar la San Francisco s-au înregiatrat cantităţi importante de apă de ploaie, potrivit Serviciului Meteorologic american (NWS).

Sudul”Golden State” şi Los Angeles au fost afectate joi dimineaţa. Unele drumuri din oraş au fost inundate, iar o porţiune aPacific Coast Highway, o autostradă celebră în rândul turiştilor prin panorama coastei, a fost închisă.

Unele guri de scurgere s-au revărsat, iar televiziuni locale au difuzat cu maşini în apă la o intersecţie.

Coasta de Vest a Statelor Unite a fost afectată de o iarnă anormal de ploioasă în 2023, din cauza unei serii de furtuni foarte apropiate care au adus precipitaţii aproape de recorduri.

Aceste catastrofe naturale s-au soldat cu aproximativ 20 de morţi, au cauzat pagube şi numeroase întreruperi ale electricităţii.

Însă aceste precipitaţii au permis Californiei să-şi refacă rezervele de apă după mai mulţi ani de secetă intensă.

California este obişunită, istoric, cu o alternare de valuri de căldură şi ploi intense.

Legarea unui anumit eveniment meteo de modificările climatice este complicată. Oameni de ştiinţă avertizează, însă, de ani de zile că încălzirea globală a Terrei dereglează clima şi consolidează frecvenţa unor fenomene extreme, furtuni sau canicule.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...