G4Media.ro

Spectacol ecvestru inedit, sâmbătă, la Herghelia Sâmbăta de Jos (Brașov) / Demonstrații…

Sursa: herghelie.ro

Spectacol ecvestru inedit, sâmbătă, la Herghelia Sâmbăta de Jos (Brașov) / Demonstrații de dresaj și maraton cu trăsura / Herghelia datează din anul 1874

Sâmbătă se va desfășura un spectacol ecvestru inedit la una dintre cele mai mari herghelii de lipițani din lume, cea de la Sâmbăta de Jos, relatează Biz Brașov.

De la ora 11.00, va avea loc un spectacol ecvestru prilejuit de recunoașterea tradiției de creștere a lipițanului în România ca patrimoniu imaterial, universal UNESCO.

Programul include serii de dresaj academic competițional demonstrați de dresaj artistic, dresaj la trăsura cu atelaj de 4 armăsari și prezentare de maraton la trăsura cu atelaj de doi cai.

Accesul în incinta hergheliei pentru acest eveniment se face de la ora 9.00, taxa de intrarea fiind 20 de lei. Vizitarea hergheliei se va putea face doar de la ora 13.00.

Herghelia de la Sâmbăta de Jos datează din anul 1874, de pe vremea contelui Johannes von Brukenthal, cel care a adus rasa lipiţani pe meleagurile noastre.

În cadrul complexului se află şi „Castelul Brukenthal“, edificiu declarat monument de arhitectură ce face parte din patrimonial naţional.

Castelul a fost construit în perioada anilor 1750 – 1760 de către contele Brukenthal, fratele lui Samuel Brukenthal – fondatorul Muzeului din Sibiu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează