G4Media.ro

Specialiști americani în siguranța alimentelor: Dacă un bucătar strănută sau tușește peste…

Sursa foto: Pexels

Specialiști americani în siguranța alimentelor: Dacă un bucătar strănută sau tușește peste mâncare nu există riscul să luați coronavirus

Chiar dacă un bucătar tușește sau strănută direct în mâncarea pe care ați comandat-o nu există riscul să vă infectați cu coronavirus, susține Ben Chapman, specialist american în siguranța alimentelor la Universitatea de Stat din Carolina de Nord, scrie Business Insider.

Acesta susține că nu există dovezi că virusul s-ar transmite prin mâncare, ci exclusiv prin contactul unei persoane cu alta. Specialistul recomandă spălarea frecventă a mâinilor, mai ales înainte de a servi masa, dar îi liniștește pe cei care, în perioada restricțiilor de circulație, depind de comenzile de mâncare livrate acasă de restaurante.

„Chiar dacă un angajat strănută direct într-un bol cu salată crudă, înainte de a o ambala pentru a vă o aduce acasă, oricât de bizar ar părea, dar este foarte puțin probabil să vă îmbolnăviți (…) Transmiterea se face prin epiteliul respirator din nas, gură și ochi. Este puțin probabil să fie transmis în alimente”, a spus și dr. Eric Cioe-Pena, medic de urgență și director de sănătate globală pentru Northwell Health.

Potrivit lui Jaimie Meyer, medic specialist în boli infecțioase la Yale Medicine, până în prezent nu există dovezi privind transmiterea coronavirusului prin alimente.

„Modul principal de transmitere a virusului de la persoană la persoană se face prin inhalarea directă a picăturilor”, a mai spus Meyer.

Citește articolul integral pe Business Insider.

sursa foto: Pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

14 comentarii

  1. Da…Virusache are gusturi fine și nu-i place bucătăria americană tip fast food, dar in Franța, Italia, China, India, Tailanda nu e sigură treaba, că la cât de bune sunt mâncărurile, de te lingi pe degete…

    • Sau tragi pe nas!
      Primul gest este sa aspiri aromele mancarii, inainte de a te repezi si eventual de a te linge pe degete. In cazul asta ai cam pus-o de mamaliga!
      Hai, totusi sa mai speram ca exsista si cazuri in care scapam 🙂
      Ca mie mi-a zis unu nici sa nu deschid fereastra ca vine cu nustiucare nor in care se presupune ca au stranutat rusnacii. Uitase ca la rusi nici nu exista covid ca i-a starpit putin cu mana lui personal.

    • Apropo de norii plini de Coviduti19 (ti-am ”spus” ieri bancul): trag speranta ca riscul de infectare o fi redus, in caz ca…norul are o densitate scazuta de de-al de virusache? Adica: la unu-doi Coviduti19 rataciti nu te infectezi si doar daca sunt in cete de 10k riscul de infectare e mare, nu-i asa…!?

    • Sau daca in timp ce… ce ziceai ieri, iti canta Loredana:
      „Ridica-ma la ceeeeer!”
      Ai ocazia sa colectezi mai multi.
      Intrebare la radio erevan:
      Poti sa faci dragoste cu o fereastra deschisa?

  2. Mit?

    E o parere. Nu e intarita afirmatia de nici un experiment, de nici un specialist in microbiologie. Persoana aceasta e la fel de specialist ca si bunica.

  3. Incetati sa mai publicati sfaturi neavizate de Ministrul Sanatatii sau WHO. Chiar atat de morti de foame sunteti incat va asumati ca niste oameni sa se inbolnaveasca urmand sfaturile publicate de voi?
    Scoateti dracu articolu asta platit de industria de fast-food. Adica doctorii aia sunt tampiti cand spun ca virusu sta pe suprafete. Mancarea nu are suprafete??? Adica daca stranuta pe o salata si inghiti dupa aia picatura de scuipat cu virusi de pe salata, nu te imbolnavesti?

    Incetati sa mai publicati sfaturi nea

  4. Păi, „specialistii” să facă experimentul pe propriile persoana: iau niste salata sau un burger, il pun pe unul bolnav de COVID să scuipe, apoi mănâncă ce iese si peste maxim 14 zile vom vedea rezultatul.

  5. Asa este, insa au uitat sa precizeze ca mancarea este in clocot si ramane ince 1 ora pe foc 😀

  6. De unde stie acest expert acest lucru? Si de ce citim asemenea articole penibile?

  7. De trefla, maica.

  8. Contradicție FLAGRANTĂ cu afirmațiile privind transmiterea prin suprafețe. Adică dacă pun mâna și o duc la gură mă infectez, dacă pun gura direct, nu. SERIOS???

  9. Dacă se pișă pe ea?

  10. E o prostie atat de mare ca „REDACTIA” ar trebui amendata pentru infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor.
    „Specialistul” ala e evident platit de industria de fast-food. Aia sunt disperati sa nu dea faliment si ar face orice. Riscul e al prostilor care cred.