G4Media.ro

Sindicaliștii din Poliție și Penitenciare continuă miercuri protestele la Guvern și la…

Sursa foto: snppc.ro

Sindicaliștii din Poliție și Penitenciare continuă miercuri protestele la Guvern și la sediile PSD și PNL

Sindicatele din Poliţie şi din penitenciare continuă, miercuri, protestele prin pichetarea sediului Guvernului, acţiune urmată de organizarea unui marş spre sediile PSD şi PNL, conform Agerpres.

Astfel, începând cu ora 10:00, reprezentanţi de la Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Sindicatul Democratic al Poliţiştilor (SIDEPOL), Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) şi Federaţia Poliţiştilor de Penitenciare (FPP) protestează în faţa Guvernului României. La ora 11:00, sindicaliştii din poliţie şi din penitenciare se vor deplasa în marş spre sediile principalelor partide politice care formează actuala coaliţie de guvernare.

Potrivit SNPPC, Guvernul menţine în procedură de avizare legislativă proiectul de OUG prin care vrea să continue măsurile fiscal-economice discreţionare, acordând majorări salariale preferenţiale, în timp ce familia ocupaţională bugetară Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională urmează să fie din nou amânată de la aplicarea în integralitate a grilei de salarizare prevăzută în Legea-cadru 153/2017 (care trebuia aplicată de la 1 ianuarie a.c.).

„Prin măsurile legislative preconizate, drepturile întregii familii ocupaţionale bugetare AOPSN, ale personalului contractual, dar şi ale pensionarilor militari (rezervişti din Armată şi Poliţie, care pot fi rechemaţi oricând, la ordin, în activitate, conform Legii nr. 446/2006 ) sunt în continuare călcate în picioare de către actuala Coaliţie de guvernare, fapt pentru care vom fi prezenţi la sediile instituţiilor în cauză, timp de trei zile, între orele 10:00 – 14:00”, se menţionează într-un comunicat de presă al sindicaliştilor.

Protestele vor continua şi joi, 18 august, la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. protestam pentru ca vrem sa avem dreptul de a iesi la pensie la 65 de ani, sa nu mai fim discriminati

 2. Sa va dea si voua 50% in plus, dupa care sa vina si restul pe rand in strada sa obtina mariri.
  Un euro la 6 ron si va ia inapoi tot ce v-a dat si ceva peste… 🤣🤣🤣
  Oricum suntem in procedura de deficit excesiv, bula se va sparge tot in capul nostru.

 3. Nu stiu cum sa isi imparta banii sa le ramana si lor de pensii speciale asa ca visati in continuare.

 4. Nu mai au de unde bai parazitilor! S-a ajuns la fundul sacului!

 5. Din momentul când au pus mâna pe justiţie voi nu mai eraţi o prioritate pentru ca să vă ungă să vă ţină aproape pentru că nu mai au nevoie fiindcă acuma au tot ce le trebuie să îşi rezolve problemele. Mulţi alţii ca voi sunt în situaţia voastră şi care acuma nu mai sunt băgaţi în seamă deşi altădată erau singura lor speranţă.
  Oare pricepeţi că singuri v-aţi terminat când aţi acceptat să fiţi de partea lor deşi aţi fost avertizat nu o dată?

 6. Am înțeles ca salariul unui polițist este egal cu salariul unui muncitor de rand!
  Atunci aici deja avem o problema mare! Politistul trebuie sa fie integru și nu fie tentat la ” oferte”nu?!
  Vrem polițiști profesioniști nu amatori..
  În fine, înțeleg ca salariul unui șofer pe ambulanta este de 8000-9000, al unei asistente medicale ezte de 9000 și al unui polițist de 3000-4000?!
  Ma rog, din păcate țara asta a ajuns rău de tot…și viitorul se vede și mai rău

 7. Am fost și am să fiu mereu de partea polițiștilor și a celor care ne apără de infractori. Daca ar fi ineficienți ar fi pușcăriile goale! Normal că infractorii sunt împotriva poliției iar site-ul asta e trompeta USR.

 8. 16 deputați PNL susțin un proiect legislativ care crește pedepsele cu închisoarea pentru consumatorii de droguri și traficanți. Inițiativa, care a trecut în luna iulie de Senat, este motivată printr-un text plagiat dintr-un articol publicat în urmă cu trei ani pe site-ul unui centru penticostal de tratare a dependenței de droguri. 

 9. Vor salariul mediu pe economie, fără prime și pensii doar după 65 de ani in funcție de contributivitate!!! Dacă nu, vor da cu șapcade milițian de pământ!
  Lăsând gluma la o parte, au ajuns milițienii să câștige doar de 2 ori cat un inginer, cât 2 medici începători, cât 2 farmaciști, cat un profesor, nu se mai poate așa!

 10. S-au lins pe bot!nu e nevoie de ei!au paza lor,clica lor!o’ să le-o de-a în bot ca în 2009 și 2017, că ăștia sunt proști,sunt puțini,nu duc treaba începută până la capăt,se înmoaie repede, după ce le cumpără câțiva lideri de sindicat,ca și până acum!o să aiba pensii ca aurolacii peste 3 ani,să vedeți!