G4Media.ro

Siegfried Mureşan: Rezultatul alegerilor regionale din Austria Inferioară este un dezastru pentru…

Sursa foto: © European Union 2022 - Source : EP / Eric VIDAL

Siegfried Mureşan: Rezultatul alegerilor regionale din Austria Inferioară este un dezastru pentru cancelarul Karl Nehammer şi pentru partidul său / Arată că strategia lui de a copia retorica extremei drepte, mai ales pe tema migraţiei, fost greşită

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan transmite, luni, că rezultatul alegerilor regionale din Austria Inferioară este un dezastru pentru cancelarul Karl Nehammer şi pentru partidul său şi că strategia lui de a copia retorica extremei drepte, mai ales pe tema migraţiei, şi de a folosi această temă în mod populist a fost greşită.

„Rezultatul alegerilor regionale de ieri din Austria Inferioară este un dezastru pentru cancelarul Karl Nehammer şi pentru partidul său. Partidul cancelarului a pierdut majoritatea absolută în parlamentul regional. Partidul său a pierdut 10% faţă de alegerile anterioare. Partidul de extremă dreaptă a câştigat 10% faţă de alegerile anterioare. A pierdut atât de mult încât nu poate guverna doar cu Partidul Verzilor (cu care are coaliţie la nivel federal) sau cu partidul liberal NEOS”, scrie pe Facebook europarlamentarul PNL.

El menţionează că acesta „poate forma majoritate doar cu extrema dreaptă sau cu socialiştii”.

„Acest rezultat dezastruos arată că strategia lui de a copia retorica extremei drepte, mai ales pe tema migraţiei, şi de a folosi această temă în mod populist a fost greşită. Nu a dat roade. Este o lecţie pentru el, dar şi pentru orice alt politician care se gândeşte să copieze vreodată extrema dreaptă. Copiind extrema dreaptă întărim extrema dreaptă. Extrema dreaptă trebuie combătută, nu trebuie copiată”, mai afirmă eurodeputatul PNL.

Partidul Popular (ÖVP) al cancelarului austriac Karl Nehammer şi-a pierdut majoritatea absolută, din cauza unui scor bun al naţionaliştilor din cadrul Partidului Libertăţii (FPÖ) – care a obţinut cu un sfert mai multe voturi decât în alegerile anterioare – în alegeri regionale-cheie, duminică, în Austria Inferioară, şi este nevoit să încerce să formeze o coaliţie pentru a rămâne la putere, pentru prima oară în ultimii 20 de ani, ceea ce semnalează o scădere a susţinerii Guvernului lui Nehammer, relatează Bloomberg.

Sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Da si? Care este problema noastra? Acum am devenit experti si in politica austriaca? Hai sa o rezolvam pe a noastra inainte si dupa aceea mai vedem…

  • Statul capra mai tare nu rezolva probleme, nu mai indemna romanezii sa rezolve probleme ca toti se apleaca in fata adoptand pozitia capra:))))
   Uite, cazul usereilor si a intregii clase politice romaneze, au stat capra si au ramas cu ochiul maro spart si fara schengen. Cine ar fi crezut ca pozitia capra nu rezolva schengen?:)))))))))))
   Second hand
   Seconda mano
   D’occasion
   Gebraucht
   Segunda mano
   Capre obraznice:)))))))

  • Cum trebuie rezolvata problema „no to war”? O scoatem de un R0-Ex!T si iesim si din Nat0? Suna bine? Si le aratam noi tuturor ca nu se pun cu noi?

  • Raspuns tipic de ardelean. Dupa ce ati suportat cizma ungureasco-austroungara 500 de ani, ati ajuns sa va transmite sindromul Stockholm in ADN. Sunteti partea poporului roman care suporta, tace si bea „un tuica” cu vecinul al carui etnie va nulifica. Nu aveti cuvant si nici judecata. Mereti cu Gherman la Budapesta – alt individ care considera ca dupa 500 de ani de placute austro-ungare, locul nostru e in continuare in genunchi. Vedeti ca 2/3 din tara nu gandeste ca voi.

  • > … strategia de a copia retorica extremei drepte, mai ales pe tema migraţiei, fost greşită
   Dimpotriva, strategia a fost foarte buna.
   Electoratul a dovedit optiunea sa spre politica extremei drepte.
   Voturile pe care le-a pierdut partidul cancelarului nu s-au dus spre stanga, ci spre extrema dreapta. Deci asta doresc austriecii.
   Masurile luate de cancelar au diminuat piederile pe care le-ar fi suferit daca proceda altfel.

 2. Probabil, politicile domnului Nehammer au fost greșite.

  Consecințele erau de așteptat , însă pe romani asta nu-i ajuta cu nimic.

  Este necesar sa continuam discuțiile cu Olanda despre aderarea României și Bulgariei la Schengen. Grecia este interesată de aceasta aderare, prin urmare, sa o invitam sa ne sprijine ceva mai activ.

 3. Nu inteleg de ce atata bucurie cand voturile lipsa s-au dus la extremistul Kickl, pe deasupra si fost ministru de interne.
  Pe langa Kickl, Nehammer e un adevarat globalist. 🙂
  In Romanika, inca nu isi asuma nimeni dezastrul Schengen, ocazia speciala ratata.
  Bode e bine mersi, cu tot cu plagiat si prostie.

 4. Ne spune ceva domnul de la penele si despre strategia Romaniei de aderare la spatiul Schengen gestionata si girata de elitele Iohannis, Ciuca, Bode, etc.? Inteleg ca, in buna traditie mioritică, a lor e mai mica si mai urata dar a noastră cum e? Faloasa, rozalie, longeviva, omnipotenta?

 5. Sa vezi ce dezastru va fi in 2024 pentru pnl ! Nu l mai vaita pe austriac! Deasemenea puie msd, usr, aur, la toți frățește sa nu se supere vreunul !
  Săraca România!