G4Media.ro

Sibienii, invitați la pomana porcului, la Muzeul Astra / „Se poate degusta…

Sursa foto: Turnul Sfatului

Sibienii, invitați la pomana porcului, la Muzeul Astra / „Se poate degusta fierbinte, alături de murături”

Weekend-ul acesta, în 16 și 17 decembrie, Muzeul Astra invită sibienii la Târgul de țară la Ignat. Evenimentul începe sâmbătă, 16 decembrie, la ora 10, anunță Turnul Sfatului.

În cele două zile cei care vizitează Muzeul Astra vor putea asista la prepararea bucatelor tradiționale de porc și vor putea degusta din acestea.

„În ziua în care se tăia porcul, se preparau: cârnaţul, cârtaboşul şi pateul, sângeretele, jumările, untura topită, toba. Spetele, pulpile, peciile, slănina se lăsau cu sare câteva zile, apoi se zvântau bine și se puneau în pod sau în afumătoare pentru a se afuma. Când cârnațul și carnea erau afumate și dădeau să se usuce, o parte se prăjeau în bucăți mai mari și se puneau cu untură fierbinte în garnițele sau în oalele de carne. Din acestea se scoteau bucăți care erau baza unor altor mâncăruri ce se făceau din varză, fasole, cartofi. Oasele afumate dădeau gust la ciorbe sau la câte o mâncare de varză acră.

Se va prepara pomana porcului care se poate degusta fierbinte, alături de murături”, arată reprezentanții muzeului în descrierea evenimentului postat pe Facebook.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...