G4Media.ro

Șerban Iosifescu: Ar trebui să ne gândim foarte serios la prelungirea anului…

Șerban Iosifescu: Ar trebui să ne gândim foarte serios la prelungirea anului școlar, dacă închiderea forțată a școlilor va dura mai mult de 1 lună / Se mai poate renunța și la a doua sesiune de BAC

“Cred că ar trebui să ne gândim foarte serios la prelungirea (în mod excepțional) a anului școlar, dacă închiderea forțată a școlilor va dura mai mult de 1 lună”, spune Șerban Iosifescu, cercetător în științele educației și președinte al Agenției guvernamentale care evaluează calitatea școlilor de stat și private. Într-o analiză publicată pe pagina sa de Facebook, Iosifescu spune că “se mai poate renunța (de tot sau numai ca excepție), și la a doua sesiune de Bacalaureat”.

La patru zile după ce Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a decis suspendarea cursurilor în toate școlile și grădinițele din România, de stat și private, de miercuri, 11 martie, și până pe 22 martie, “cu posibilitate de prelungire”, pentru a limita răspândirea noului coronavirus, Șerban Iosifescu spune că “ar trebui să fim atenți ca măsurile anti-epidemie să nu adâncească decalajele (deja foarte mari) din sistemul de învățământ. Cei care vor suferi sunt tot cei defavorizați. Cei favorizați vor învăța oricum pentru că au părinți cu resurse și școli așijderea. Cum recuperăm decalajele pentru ceilalți 80%-90% dintre copii care nu au acces (din diferite motive, care țin de resurse, pregătirea profesorilor, mentalități) la astfel de resurse?

 

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Fără a doua sesiune de Bac?

    PSDiştii cum mai trec Bac-ul?

    Glumesc, PSDiştii nu ajung la liceu.

  2. Scoala prelungita? Glumesti! Cand a avut nevoie proletarimea si hoardele de putori de educatie? Ei au avut nevoie doar de doctorate!

  3. Si eu zic. Cam cu trei luni, zic.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.