G4Media.ro

Se construiește în județul Arad una dintre cele mai mari ferme de…

Sursa foto: Pixabay

Se construiește în județul Arad una dintre cele mai mari ferme de reproducţie porci din Europa / Investiție de 20 de milioane de euro

O investiție derulată în localitatea Semnal din județul Arad ar putea aduce o creștere cu 25% a veniturilor anuale din taxe și impozite, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Timișoara.

Aici va fi construită una dintre cele mai mari ferme din Europa pentru reproducția suinelor.

Ferma va avea o capacitate de 5.000 de capete și se se va ridica în urma unei investiții de 20 de milioane de euro.

Primarul comunei Semlac, Letiția Stoian, spune că patru din cele șase hale ale fermei au fost ridicate în ultimele două luni. Complexul zootehnic urmează să fie deschis la finalul lunii august.

“Este o investiţie 100% românească, a unei companii din Timiş. Va fi cea mai mare fermă de reproducţie suine din Europa şi cu cele mai noi tehnologii existente la ora actuală, conform discuţiilor pe care le-am avut cu investitorii. În primă fază vor fi şase hale, însă complexul va fi extins. Se va produce material genetic propriu, iar produsul final vor fi purceii de până la 25 de kilograme, care vor merge apoi în alte ferme de creştere ale partenerilor”, a declarat Letiția Stoian.

Investiția se derulează pe un teren privat de 15 hectare, din care 23.000 de metri pătrați sunt construcțiile. În prima etapă vor fi create 30 de locuri de muncă.

Letiţia Stoian a spus că investitorii vor realiza şi lucrări de infrastructură în zonă, respectiv drumuri şi o reţea de canalizare proprie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...