G4Media.ro

Săptămâna viitoare începe deszăpezirea pe Transalpina / ”Va fi deschisă înainte de…

Captură video

Săptămâna viitoare începe deszăpezirea pe Transalpina / ”Va fi deschisă înainte de 1 iunie, dacă nu va reveni iarna la începutul verii”

Drumarii gorjeni se pregătesc să deszăpezească cea mai înaltă șosea din țară, Transalpina. Pe 2 mai utilajele Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu vor intra pe tronsonul cuprins între Rânca și Obârșia-Lotrului, informează Gazeta de Sud.

Este tronsonul din Transalpina care a fost închis în toamna anului trecut, pe perioada sezonului de iarnă. DN 67 C între Rânca și Obârșia-Lotrului este închis oficial până pe 1 iunie 2023. Potrivit reprezentanților Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, șoseaua va fi redeschisă cel mai probabil mult mai devreme.

„2 mai vor începe lucrările de deszăpezire pe tronsonul care este închis. Sunt zone unde nu mai este multă zăpadă. Nu știm cum stăm în Pasul Urdele unde de regulă sunt câțiva metri de zăpadă viscolită. Mai avem și câteva avertizări, pentru zilele următoare, de ploi și temperaturi scăzute și nu este exclus ca în zona de creastă să avem ninsoare. Dar colegii de la SDN Târgu Jiu au spus că se vor încadra să deszăpezească șoseaua în cursul lunii mai. Deci va fi deschisă înainte de 1 iunie, dacă nu va reveni iarna la începutul verii. După deszăpezire se va trece la reparații, în funcție de cum se prezintă carosabilul”, a declarat Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

 

 

 

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...