G4Media.ro

Rusia va face „tot ce este necesar” pentru a permite specialiștilor Agenției…

sursa foto: Energoatom

Rusia va face „tot ce este necesar” pentru a permite specialiștilor Agenției Internaționale pentru Energie Atomică să viziteze centrala nucleară Zaporojie, susține Ministerul rus de Externe

Rusia va face „tot ce este necesar” pentru a permite specialiștilor Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) să viziteze centrala nucleară Zaporojie din sudul Ucrainei, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zakharova, într-un comunicat publicat luni, relatează Reuters.

„În strânsă cooperare cu Agenția și conducerea acesteia, vom face tot ce este necesar pentru ca specialiștii AIEA să fie la centrală și să ofere o evaluare veridică a acțiunilor distructive ale părții ucrainene”, a afirmat Zakharova.

Centrala nucleară din Zaporojie, cea mai mare din Europa, a fost capturată de Rusia în timpul invaziei sale în Ucraina. Centrala a fost bombardată în ultimele zile, atât Moscova, cât și Kievul acuzându-se reciproc de riscul unui accident nuclear.

Secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a cerut săptămâna trecută încetarea tuturor luptelor în apropierea uzinei.

Reprezentantul permanent al Rusiei la AIEA a fost citat spunând că o vizită a agenției la centrală va fi elaborată în viitorul apropiat, dar că există încă obstacole.

„Pentru noi, cel mai important lucru este să asigurăm securitatea absolută a misiunii internaționale”, a declarat Mihail Ulianov, citat de RIA.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Dacă și numai dacă ucraineni încetează bombardamentul.

  2. E clar, betivha minte :-))
    Lol

  3. Ce ar trebui ruski să facă? Să ia haordele vodkiste de acolo și să le trimită înapoi în cătunele siberiene, să moară de foame în liniște, în casele lor. Le mai aruncă atomic midget, câte o firimitură.

  4. Totusi ce cauta trupele ruseti in centrala ukraineana aflata pe teritoriul Ukrainei recunoscut de rusia prin tratatul din 1994 de la Budapesta?